Zomerse Teambuilding Sessies

Lees verder
Geplaatst op in

Veel medewerkers kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie. Naar een periode van rust en hun reis naar de zon, maar de vakantie is ook een moment van ๐›๐ž๐ณ๐ข๐ง๐ง๐ข๐ง๐  ๐ž๐ง ๐ž๐ฏ๐š๐ฅ๐ฎ๐š๐ญ๐ข๐ž. De zomervakantie is hรฉt ๐จ๐ฉ๐ฅ๐š๐š๐๐ฆ๐จ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ voor velen, maar ook een moment waarop ze zich afvragen of ze nog wel gelukkig zijn in hun huidige functie en situatie. Dit alles maakt de zomervakantie een cruciale periode. Hoe (en hoe juist niet!) kan je die zomervakantie omzetten in een vruchtbare basis voor de rest van het jaar?

Uit onderzoek van ๐˜๐˜ณ๐˜ช๐˜ต๐˜ป & ๐˜š๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ข๐˜จ blijkt dat het erg belangrijk is om ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฆ๐จ๐ž๐ข๐, maar juist voldaan op vakantie te gaan. Dit heeft namelijk een groot effect op hoe ๐ ๐ž๐ฆ๐จ๐ญ๐ข๐ฏ๐ž๐ž๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ๐ ๐ž๐ฅ๐š๐๐ž๐ง een medewerker terugkomt. Uit een studie met meer dan 200 deelnemers kwam naar voren dat medewerkers die tijdens hun welverdiende vakantie op een negatieve manier reflecteerden op hun werk minder goed herstelden. Dit uitte zich in lagere productiviteit, hogere vermoeidheid en gezondheidsklachten bij terugkomst van vakantie.

Hoe zorg je voor effectief herstel van medewerkers tijdens hun vakantie? Uit onderzoek van ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ต๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ญ blijkt dat ๐ฌ๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ๐ž ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฎ๐ง ๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐จ๐ง๐๐ž๐ง๐ก๐ž๐ข๐ onder medewerkers hierin een cruciale rol speelt. Medewerkers die aangaven meer verbondenheid met hun collegaโ€™s te ervaren, konden beter van hun vakantie genieten omdat ze zich effectiever konden ontkoppelen van hun werk. Dit leidde vervolgens tot een ๐Ÿ๐ข๐ฃ๐ง๐ž๐ซ๐ž ๐ฏ๐š๐ค๐š๐ง๐ญ๐ข๐ž ๐ž๐ง ๐ž๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐œ๐ญ๐ข๐ž๐ฏ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฅ.

Meer verbondenheid en voldaan je vakantie in, ๐ก๐จ๐ž ๐๐จ๐ž ๐ฃ๐ž ๐๐š๐ญ? Ook daar biedt de wetenschap een antwoord op. ๐˜‰๐˜ข๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ & ๐˜“๐˜ฆ๐˜ข๐˜ณ๐˜บ en ๐˜™๐˜ฆ๐˜ช๐˜ด & ๐˜š๐˜ฉ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ toonden afzonderlijk van elkaar aan dat verbondenheid wordt gestimuleerd door ๐ข๐ง๐ญ๐ข๐ž๐ฆ๐ž ๐ฆ๐จ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง, momenten waarin mensen zichzelf blootgeven en oprecht zijn. Dit schept een zeer waardevolle onderlinge band. Dit alles leidt niet alleen tot productievere, maar ook gelukkigere medewerkers! Een bevestiging van onze filosofie: ๐™›๐™š๐™š๐™ก๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™œ๐™ค๐™ค๐™™, ๐™ฌ๐™ค๐™ง๐™ ๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™—๐™š๐™ฉ๐™ฉ๐™š๐™ง.

Om jouw organisatie te helpen bieden wij deze zomer unieke ๐˜๐—ฒ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐—น๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐˜€ aan voor teams die voldaan de zomervakantie in willen of juist met hernieuwde energie รฉn geรฏnspireerd uit de startblokken willen schieten voor de tweede helft van het jaar! Bekijk alle mogelijkheden in de brochure, vul je gegevens hiernaast in!

Deel dit bericht
Sandra van Overveld