Over Nolost

Feeling good. Working better.

Het verhaal van Nolost

Toen Sven Rickli’s vrouw ernstig ziek werd en opgegeven was door haar artsen, maakte menselijkheid een groot verschil in hun leven. Waar alle andere artsen een alles-of-niets operatie niet aandurfden, omdat de kans op overleven statistisch te laag was, stond er één arts op die het niet kon accepteren dat deze jonge vrouw zou sterven. Tegen de prognoses in werd de tumor succesvol verwijderd en won zij de strijd tegen de ziekte.

‘Die periode was zo heftig en bracht me terug tot de kern van ons bestaan. Ik besefte hoe betrekkelijk het leven is en wilde, net als die arts, een verschil maken in het leven van anderen. Mensgerichtheid heeft het leven van mijn vrouw en de moeder van mijn kinderen gered. Die mensgerichtheid wilde ik doorgeven.’

‘Als organisatie psycholoog vormt een dergelijke ervaring de manier hoe je kijkt naar een organisatie. Werk is een cruciaal onderdeel van ons leven. We werken het grootste gedeelte van ons leven en zien onze collega’s vaak vaker dan onze partners. Dan kan het je maar beter gelukkig maken. Het werd mijn missie om een organisaties te helpen het geluk van hun medewerkers te vergroten.’
In 2007 start Sven Rickli hierom Quality Of Life Development Company, wat later de basis van Nolost zou vormen. Toen hij in 2009 Chris Flink ontmoette kwam alles in een stroomversnelling. Nolost was geboren. Vanuit het centrum van Breda werd er gebouwd aan een bedrijf waar volgens het motto ‘feeling good, working better’ organisaties ondersteund werden met hun mensgerichte transitie.

Inmiddels bestaat Nolost uit bijna 30 specialisten en experts op het gebied van organisatie psychologie, gedragswetenschap, data analytics en natuurlijk mensgerichtheid. Vanuit het kantoor in Stadion de Galgenwaard in Utrecht én de unieke trainingslocatie in de Kop van Noord-Holland wordt er dagelijks impact gemaakt bij vele organisaties, van grote multinationals tot semi-overheid.

Klanten over Nolost

Een aantal van onze uiteenlopende klanten vertelt over wat Nolost voor hen betekent, de aanpak, samenwerking en dienstverlening van Nolost. Van zorginstelling tot scholengemeenschap: diverse klanten passeren de revue om een zo goed en representatief mogelijk beeld te geven van wat wij kunnen betekenen!

Wat betekent Nolost voor haar People Partners?

Nieuwsgierig
geworden?

Vul het formulier in en ontdek hoe we jou kunnen helpen!