Inzetbaarheids analyse

Medewerkers inzetbaar houden door de mens te begrijpen.

Afspraak maken

Wil jij oorzaken van belangrijke personele uitdagingen (verzuim, verloop, betrokkenheid van mensen) achterhalen en de juiste aanpak bepalen? Hebben diverse initiatieven om de inzetbaarheid te vergroten nog niet het gewenste effect gehad? Ben jij benieuwd op welke groepen jij je interventies moet richten om de bevlogen inzetbare groep te vergroten? Zet dan deze inzetbaarheidsanalyse in en zorg dat jouw medewerkers gelukkig, gezond en gedreven aan het werk gaan of blijven!

Doel

Het vergroten van de inzetbaarheid van jouw medewerkers.

Oplossing

De inzetbaarheidsanalyse: Het analyseren van gedrag en/of (personeels)data om jouw medewerkers te begrijpen en tot de juiste inzichten te komen.

23% betere resultaten

Met de juiste inzichten personele uitdagingen zoals verzuim, verloop & productiviteit te lijf gaan.

De Inzetbaarheids analyse

Wij helpen begrijpen hoe de mens werkt binnen de context van jouw organisatie. Wij hebben een complete analyse om inzicht te krijgen in de inzetbaarheid van jouw medewerkers. Deze inzetbaarheidsanalyse bestaat uit verschillende modules en kijkt o.a. naar de behoeften en het perspectief van medewerkers, oorzaken van verzuim en verloop en gebruikt data om jouw personele vraagstukken te beantwoorden en onderbouwen.

Coronales 4: cultuur en leiderschap

Een club met mooie mensen die hoogstaande kwaliteit leveren op analyse en advies. Zeer aansprekend door benadering vanuit harde en zachte factoren. Warme en scherpe professionals. Meest onder de indruk van de data analyse en aanpak smile en squeeze.

Annemarie Hoogeveen - Vice President Cabin, Transavia

De volgende modules vormen samen een volledige inzetbaarheidsanalyse waarna jij een volledig en concreet actieplan hebt om de inzetbaarheid binnen jouw organisatie te vergroten. Liever klein beginnen? Alle modules zijn tevens los af te nemen!

De modules

Kwalitatieve analyse

Elke organisatie heeft zijn eigen DNA met zijn eigen unieke zichtbare en ongeschreven regels. Het begrijpen van deze context is cruciaal om de inzichten te vertalen naar waardevolle en effectieve adviezen.

Middels interviews en het analyseren van bestaande documentatie brengen wij belangrijke personele thema's en   organisatiegedrag van jouw medewerkers in kaart om vervolgens de juiste personele data te kunnen verzamelen.

Bevlogenheidsmeter

Juíst subjectieve data geeft de organisatie veel inzicht in factoren die de inzetbaarheid kunnen vergroten. Wanneer je bevlogenheidssignalen en oorzaken koppelt aan objectieve data zoals het verzuim of verloop komen de meest waardevolle inzichten naar boven!

Wij adviseren dan ook om de inzetbaarheidsanalyse te verrijken met de data van de bevlogenheidsmeter. Lees hier meer over ons eigen wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst.

 

Diepgaande analyse

Alleen door gevoel en feiten te combineren, kom je tot de juiste inzichten en interventies.

Op basis van jouw vraagstuk koppelen wij verzuim, verloop of productiviteitsdata aan andere medewerkersdata  en zetten vervolgens statistische analyses in om waardevolle inzichten uit deze data te halen. De oplevering is inzicht in de oorzaken van verzuim, een concreet risicoprofiel en profiel van de inzetbare medewerker.

Met onze adviezen en inzichten kunnen interventies gericht ingezet worden om het verzuim te verlagen en de inzetbaarheid te vergroten.

Rapportage en inzichten

Wij verwerken de inzichten uit de analyses in een rapportage en vertalen deze naar een advies.

Daarbij leveren wij een infographic op waarin de belangrijkste inzichten visueel weergegeven zijn waardoor het duidelijk is waar de focus van jouw organisatie zou moeten liggen op het gebied van inzetbaarheid.

Nieuwsgierig
geworden?

Vul het formulier in en ontdek hoe we jou kunnen helpen!