Het belang van een teamgevoel

Lees verder
Geplaatst op in

Bijna elke week zien we Max Verstappen in het nieuws voor het behalen van een podiumplek. Na twee wereldtitels op rij lijkt ook de titel van dit jaar slechts een kwestie van tijd. Er is veel talent nodig om dit soort resultaten te behalen, maar ook hij kan het niet alleen. Hoe lukt het hem toch om elke keer weer als eerste over de finish te gaan? 

Formule 1 is een goed voorbeeld waar teamwork van erg belang is. Formule 1 teams halen hun successen niet alleen maar uit een goede coureur. Een heel team aan professionele en toegewijde mensen helpt achter de schermen mee om de coureur met zijn auto als snelste over de streep te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat wel 86% van de prestatieverschillen op het circuit kan worden toegeschreven aan een goed teamverband. Hieruit is te zien hoe belangrijk communicatie en samenwerking is. De kwaliteit van de auto is ook van belang voor een goede race. Een heel team aan monteurs en analisten overleggen hoe ze bepaalde aspecten van de auto kunnen verbeteren. Bij een pitstop staan er 22 mensen klaar met ieder zijn eigen specifieke rol. Van banden wisselen tot onderdelen repareren, iedereen heeft de taak om zo snel en efficiënt mogelijk de auto weer op de baan te krijgen.

Voor een gezonde werkomgeving is het van essentieel belang om relaties met collega’s te blijven onderhouden.

Niet alleen in Formule 1 teams, maar ook in organisaties is een goed teamverband erg belangrijk. Voor een gezonde werkomgeving is het van essentieel belang om relaties met collega’s te blijven onderhouden. Regelmatig hebben we contact met collega’s bij het koffiezetapparaat, tijdens de lunch of in de gangen op weg naar de volgende meeting. Dit zijn momenten waar we energie of ontspanning uit kunnen halen. Deze gesprekken gaan helaas al snel over werk gerelateerde onderwerpen en daardoor blijft de diepere verbinding waar we naar zoeken vaak uit. Hoe breng je daar verandering in?

Het is belangrijk dat relaties met collega’s verder gaan dan alleen het bespreken van deze werk gerelateerde onderwerpen. Een dynamiek waarbij we ons niet alleen op werk richten, maar ook op de mens achter de collega, kan de werkomgeving enorm verbeteren. Emotioneel verbinden met collega’s is niet alleen erg belangrijk voor de productiviteit, maar ook essentieel om de bevlogenheid binnen het team te versterken. Naar elkaar luisteren is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van emotionele verbinding. Door niet bang te zijn om iets dieper door te vragen en te luisteren naar ieders zorgen en geluksmomenten, leer je iemand op een manier kennen wat je weer in de toekomst kunt helpen; zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. We kunnen hierdoor een ondersteunende rol spelen wanneer dit nodig is. Ga bijvoorbeeld in de pauze eens met je collega een rondje lopen en neem de bewuste keuze om niet over werk te hebben, maar te vragen hoe diegene zich heeft gevoeld die week. Als iedereen bijdraagt aan deze open communicatie, zal uiteindelijk de algehele verbinding verbeteren en het teamgevoel stimuleren.

Ben je geïnteresseerd en benieuwd hoe je het teamgevoel binnen je organisatie nu al aan kunt wakkeren? Download dan het e-book ‘3 tips om het teamgevoel aan te wakkeren’ waarin we je uitleggen hoe je de eerste stappen kunt zetten tot het vormen van betere connecties binnen je team. Of kijk op deze pagina.

Deel dit bericht
Sandra van Overveld