Medewerkersonderzoek

De bevlogen inzetbare medewerker

Zoek je inzicht in die thema’s waar jij je personeelsbeleid op wilt bouwen? Ben jij benieuwd hoe jouw medewerkers denken over de organisatie? Ben jij benieuwd hoe tevreden jouw medewerkers zijn en hoe jij hen gemotiveerd kan houden? Wil jij inzicht in de risico’s op verzuim of verloop? Dan is ons medewerkersonderzoek geschikt voor jou!

Doel

De inzetbaarheid van je medewerkers vergroten door inzicht te krijgen in gedrag en belangrijke personele thema's

Proces

Een digitale, bondige vragenlijst gebaseerd op wetenschappelijke inzichten vanuit de psychologie. Wij bekijken daarnaast welke extra thema's relevant zijn voor jouw organisatie.

Resultaat

Een online dashboard met inzicht in de inzetbaarheid binnen de organisatie en in diverse groepen. Daarbij krijg je een advies op maat waarin duidelijk is welke stappen je moet ondernemen om de inzetbaarheid te vergroten.

Laat hier je gegevens achter voor een kosteloos, vrijblijvend en inspirerend adviesgesprek op maat!​

Moderne onderzoekstool

Tijdlijn

De stappen die je doorloopt als team of organisatie bij het inzetten van ons medewerkersonderzoek

Vooraf

Thema's kiezen

Naast onze standaard vragen die wetenschappelijk onderbouwd zijn heb je als organisatie de mogelijkheid om een aantal voor jouw belangrijke thema’s toe te voegen. Zo is het MTO volledig op maat én voorkom je een monster van een vragenlijst. 

Vooraf
Vooraf

Emailadressen aanleveren

Wij ontvangen de emailadressen van jullie medewerkers per team. In deze lijst kunnen diverse kenmerken (zoals afdeling, leeftijd, dienstjaren, etc.) worden meegenomen waar later op gefilterd kan worden.

Vooraf
Week 1

Aankondiging versturen

Jullie kondigen het MTO aan op de door jullie gebruikte communicatiekanalen binnen de organisatie. Hierbij kunnen jullie gebruik maken van een door ons aangeleverde template. 

Week 1
Week 1

Uitnodigingen versturen

Wij nodigen jullie medewerkers uit om deel te nemen aan het onderzoek. Het duurt gemiddeld 10 minuten om de digitale vragenlijst in te vullen. 

Week 1
Gedurende 1, 2 of 3 weken

Resultaten verzamelen

De medewerkers vullen het onderzoek in en op de achtergrond monitoren wij hoe het gaat. Waar nodig sturen we nog een herinnering en moedigen we leidinggevenden aan om in hun afdeling het onderzoek nog wat te promoten.

Gedurende 1, 2 of 3 weken
5 dagen na sluiten onderzoek

Dashboard met resultaten inzien

De resultaten en onze adviezen komen beschikbaar in een online dashboard. Binnen dit dashboard kan gefilterd worden op diverse, gecombineerde variabelen waarbij de anonimiteit van de deelnemers geborgd blijft. Waar nodig worden dashboards ingericht met alleen de resultaten van een bepaalde afdeling zodat iedere leidinggevende hiermee gericht aan de slag kan.

5 dagen na sluiten onderzoek
Daarna

Workshops

Betrokkenen kunnen aan de hand van de resultaten in het dashboard direct zelf aan de slag, maar om een goede start te maken en te voorkomen dat de resultaten “in de la” belanden organiseren we workshops om de resultaten om te zetten naar concrete inzichten en acties.

Daarna
Vervolg

Acties uitvoeren en borgen

Met de resulaten van de workshops en het persoonlijke dashboard kan jij als organisatie concreet en effectief aan de slag om de inzetbaarheid van jouw medewerkers te vergroten.

Vervolg
kpi's meten, hr metrics, hr analytics, people analytics

Wil jij een medewerkersonderzoek uitvoeren zodat je goed weet wat nodig is om je team en de organisatie betrokken te houden?

Wij helpen jou graag verder.

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!