Feeling Good. Working Better.

Geen visie, maar een bewezen formule. Geen softe aanpak, maar keiharde resultaten. Ook geen management utopie, maar praktische realiteit. Uit jarenlange analyses en programma’s weten we dat mensen die zich goed voelen, beter presteren. Aan de juiste knop draaien maakt dus het verschil tussen medewerkers echt raken en gelukkig maken of de plank misslaan en medewerkers verliezen en daarmee dus ook resultaten mislopen. Want mensenwerk maakt echt het onderscheid. 

De directe focus op het resultaat gaat vaak voorbij aan de belangen van medewerkers en zelfs van klanten, terwijl juist zij verantwoordelijk zijn voor winstgevende resultaten. Kortom, de directe focus moet liggen op het goed zorgen voor medewerkers, zij zorgen dan goed voor de klanten en nemen verantwoordelijkheid voor de resultaten. Op deze manier boek je betere prestaties ten goede van de mens en dus ten goede van het resultaat. Zo eenvoudig is het. 

Te vaak zien we de druk op het directe resultaat op korte termijn, vaak ten koste van de mens met als gevolg dat er een korte winststijging te zien is en vervolgens op lange termijn het rendement (keihard) daalt. Mensen zijn opgebrand, ontevreden of minder betrokken geraakt en die consequentie zie je terug in bijvoorbeeld het verzuim en/of verloop. En juist dat raakt de business in het hart, want zonder mensen geen organisatie. 

De conclusie die we getrokken hebben uit meer dan 100 intensieve projecten voor organisaties uit diverse branches is dat een mensgerichte aanpak de meest effectieve voorspeller is van groei. Dit vanwege de simpele formule dat als mensen groeien, de resultaten ook groeien. Bewust gebruiken we het woord mens in deze context, want uit onderzoek blijkt dat als de mens, inclusief alle privé gerelateerde zaken, zich goed voelt, hij of zij als medewerkers significant beter presteert. Wil je als organisatie dus het beste uit je medewerker halen, dan zul je dus de mens centraal moeten stellen. Dat is een stap die nog niet veel organisaties kunnen, durven of willen zetten. 

De mens centraal

De mens niet uit het oog verliezen, vraagt om oprechte interesse, aandacht, empathie, emotionele verbinding, kwetsbaar durven zijn, tijd nemen voor een goed gesprek, echt zorgdragen, authentiek zijn en iemand goed coachen en dus beter willen maken, zodat hij/zij kan groeien als persoon en als professional. Deze leidinggevende vaardigheden zijn niet zweverig noch vrijblijvend. Deze skills zijn een noodzaak en dus een vereiste als je mensen wilt stimuleren, inspireren en motiveren. Doe je het niet of niet goed, dan verlies je mensen, zo bikkelhard is de realiteit. Wat je geeft, krijg je terug. Geen aandacht? Is geen loyaliteit. Geen tijd? Is geen productiviteit. Geen coaching? Is geen groei en hoge personele kostenposten. Net als kinderen, zijn medewerkers een spiegel van jou en is hun gedrag een projectie van jouw gedrag als leidinggevende. 

Maar! De andere kant is natuurlijk net zo waar! Als je als organisatie de juiste mensgerichte strategie, cultuur en structuur hebt, de leidinggevende empathisch, authentiek en coachend zijn, teams creëert die verbonden, complementair en een echt collectief zijn en bevlogen en veerkrachtige medewerkers stimuleert om eigen regie te nemen, dan ben je een mensgerichte organisatie, en dan zul je steeds betere resultaten boeken. Want als iedereen zich goed voelt in de organisatie, presteert iedereen significant beter. Daarom roepen wij het al jaren: “Feeling Good. Working Better”. Eerst als visie en overtuiging, maar inmiddels als bewezen formule!

Betere resultaten door het beste uit je medewerkers te halen? 

We zijn trots op de vele succesvolle samenwerkingen afgelopen decennia waarbij we bouwen aan een mensgerichte organisatie waar leidinggevenden, teams en medewerkers floreren. We vertellen graag over onze resultaten onder het genot van een kop koffie (of thee). 

Nolost The People Driven Partner

Wij zijn ervan overtuigd dat de mens het meest waardevolle kapitaal van organisaties is én blijft. Mensen die zich goed voelenpresteren beter. Daarom analyseren en optimaliseren wij geluk, gezondheid & gedrevenheid op de werkvloer. Zo brengen we dé oplossingen voor de grootste personele uitdagingen, vanuit een mensgerichte aanpak, met duurzaam resultaat als gevolg.

Deel deze post

Cultuur

Door te werken aan veiligheid, vertrouwen en verbinding in het team, voelt ieder zich beter. En voel je je beter, dan presteer je beter! Misschien is een teamdag in de Watertoren wel iets voor jouw team?

Weten wat Nolost voor jou kan betekenen?

Stuur ons een berichtje of neem telefonisch contact op

Blijf op de hoogte