MTO Medewerkersonderzoek

Kwantitatief

Doel

De bevlogen inzetbare groep vergroten door inzicht te krijgen in de bevlogenheid, de oorzaken van bevlogenheid en de interventies die je kan inzetten om de bevlogenheid te verbeteren.

Werkwijze

Wij geloven in een mensgerichte en positieve aanpak. De bevlogenheidsmeter is wetenschappelijk onderbouwd en aangevuld met kennis uit onze jarenlange ervaring in de praktijk.

Activiteiten

Wij leveren een digitale, bondige vragenlijst waarin zowel de bevlogenheidssignalen als de oorzaken van bevlogenheid worden uitgevraagd. Het is ook mogelijk om thema’s op maat toe te voegen.

Oplevering

Meer bevlogen medewerkers, met als gevolg dat het verzuim daalt, je verloop mindert, de productiviteit en kwaliteit toeneemt en de klanttevredenheid verbetert!

Resultaat

Een online dashboard met inzicht in de bevlogenheid binnen de organisatie en in diverse groepen. Daarbij krijg je een advies op maat waarin duidelijk is welke stappen je moet ondernemen om de bevlogenheid te vergroten.

Deze organisaties gingen jou voor

Wat kan je verwachten?

Zoek je inzicht in manieren om je verzuim te verlagen en het verloop te verminderen? Ben jij benieuwd op welke groepen jij je interventies moet richten om de bevlogen inzetbare groep te vergroten? Wil jij inzicht in de bevlogenheid van jouw medewerkers? Dan is ons medewerkersonderzoek “De Bevlogenheidsmeter” een snel en waardevol instrument om in te zetten!

De wijsheid zit in de organisatie zelf. Met de wetenschappelijk onderbouwde bevlogenheidsmeter wordt in een minimum aantal vragen een maximaal beeld gekregen van de huidige status van de bevlogenheid binnen jouw organisatie.

Bij het invullen van de bevlogenheidsmeter beoordelen medewerkers de belangrijkste beïnvloeders van bevlogenheid en hebben zij de mogelijkheid hun mening en ideeën te delen middels open vragen, wat een schat aan informatie met zich mee brengt.

Onze oplevering is onder andere een online dashboard met de resultaten op bevlogenheid voor zowel de gehele organisatie als per groep (functie/locatie/dienstjaren/leeftijd/etc.). Daarbij krijg je inzicht in welke interventies nodig zijn om de bevlogenheid binnen jouw organisatie (nog meer) te vergroten!

Meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over dit product en haar mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

"Nolost heeft voor onze organisatie een MTO afgenomen. Het was zeer prettig om met hen samen te werken; zij zijn deskundig, integer en vriendelijk. De terugkoppelingen naar onze organisatie waren professioneel, correct, duidelijk en eerlijk. Ik adviseer niet alleen het bedrijfsleven, maar ook een non profit organisatie om gebruik te maken van de kwaliteiten van Nolost, Zij weten waar zij het over hebben."

Marianne Zon
Personeelsadviseur – Idea

"Deskundige organisatie, professioneel en prettige samenwerking. Consultants zijn zeer kundig. Mooi traject bij een klant en een intern onderzoek waarmee we aan de slag kunnen."

Chantal van Steenpaal
Directie – Van Oers

"Als cijfer voor de dienstverlening geef ik een 9, bereikbaarheid en communicatie verliep erg soepel en de inhoud van het onderzoek, met name het resultaat, is erg bruikbaar. We hebben een goed beeld hebben van de visie/perceptie van het management over de voor ons belangrijke zaken zodat we op een goede manier invulling geven aan de ontwikkeling van onze managers."

Chantal van Lierop
HR Manager – GGZ Eindhoven

"Nolost heeft een Medewerkersonderzoek voor het segment Bedrijfsmanagement Rabobank Uden Veghel verzorgd en gerapporteerd. Zij hebben laten zien materie deskundig te zijn, staat boven de 'stof’. Nolost heeft (de uitkomsten van) het onderzoek op een frisse manier en open wijze van communiceren overgebracht op ons. Door deze 'eigen' wijze van communiceren heeft Nolost het vertrouwen gewekt om met de uitkomsten aan de slag te gaan."

Jan Leijten
Directeur – Rabobank Uden

"Op een leuke ontspannende en interactieve manier weten zij de mensen te betrekken en veranderingen in het team in gang te zetten. Speerpunten worden benoemd en bespreekbaar gemaakt en er wordt gezocht naar de juiste manier om hier mee om te gaan. Zij weten (soms met een vleugje humor) het beste in mensen naar boven te brengen. Nolost is als serieus, toegankelijk, betrokken en hebben aandacht voor de mens achter de mens.”

Sandra Plooster
Manager KCC – Woonkracht10

Dit product in de praktijk

Overig
Een hoge werkdruk vraagt al snel om aandacht, actie en oplossingen en heeft vaak een negatieve associatie. Maar een hoge bevlogenheid? Dat zien we…
Overig
Zeeman is een snelgroeiende Europese organisatie waarin ongeveer 8000 medewerkers zich zowel op kantoor als in de winkels dag in, dag uit inzetten voor…

Meer informatie?

Neem contact op met Sanne Boertien

Of kom langs voor een Mimosa Monday!
 Mimosa Monday?
 • Home
 • Samenvatting
 • Bedrijven
 • Informatie
 • Verhalen
 • Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!

  Neem contact op

  Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

  Sanne Boertien

  People Analytics Consultant