MTO Medewerkersonderzoek

Kwantitatief

Doel

De bevlogen inzetbare groep vergroten door inzicht te krijgen in de bevlogenheid, de oorzaken van bevlogenheid en de interventies die je kan inzetten om de bevlogenheid te verbeteren.

Werkwijze

Wij geloven in een mensgerichte en positieve aanpak. De bevlogenheidsmeter is wetenschappelijk onderbouwd en aangevuld met kennis uit onze jarenlange ervaring in de praktijk.

Activiteiten

Wij leveren een digitale, bondige vragenlijst waarin zowel de bevlogenheidssignalen als de oorzaken van bevlogenheid worden uitgevraagd. Het is ook mogelijk om thema’s op maat toe te voegen.

Oplevering

Meer bevlogen medewerkers, met als gevolg dat het verzuim daalt, je verloop mindert, de productiviteit en kwaliteit toeneemt en de klanttevredenheid verbetert!

Resultaat

Een online dashboard met inzicht in de bevlogenheid binnen de organisatie en in diverse groepen. Daarbij krijg je een advies op maat waarin duidelijk is welke stappen je moet ondernemen om de bevlogenheid te vergroten.

Deze organisaties gingen jou voor

Wat kan je verwachten?

Zoek je inzicht in manieren om je verzuim te verlagen en het verloop te verminderen? Ben jij benieuwd op welke groepen jij je interventies moet richten om de bevlogen inzetbare groep te vergroten? Wil jij inzicht in de bevlogenheid van jouw medewerkers? Dan is ons medewerkersonderzoek “De Bevlogenheidsmeter” een snel en waardevol instrument om in te zetten!

De wijsheid zit in de organisatie zelf. Met de wetenschappelijk onderbouwde bevlogenheidsmeter wordt in een minimum aantal vragen een maximaal beeld gekregen van de huidige status van de bevlogenheid binnen jouw organisatie.

Bij het invullen van de bevlogenheidsmeter beoordelen medewerkers de belangrijkste beïnvloeders van bevlogenheid en hebben zij de mogelijkheid hun mening en ideeën te delen middels open vragen, wat een schat aan informatie met zich mee brengt.

Onze oplevering is onder andere een online dashboard met de resultaten op bevlogenheid voor zowel de gehele organisatie als per groep (functie/locatie/dienstjaren/leeftijd/etc.). Daarbij krijg je inzicht in welke interventies nodig zijn om de bevlogenheid binnen jouw organisatie (nog meer) te vergroten!

Meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over dit product en haar mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

"Werken met Nolost is een feest. Vakmanschap ten top en creatief tot in de nieren. Nolost is innovatief en enthousiast en weet een organisatie als geen ander mee te krijgen en in beweging te zetten. Daarnaast onderscheidt Nolost zich door zijn vriendelijkheid en belangstelling voor de mensen waarmee ze werken. Niet eerder in mijn vele jaren als eindverantwoordelijke in organisaties heb ik met zo'n goed cultuurtransformatieproramma gewerkt."

Ben Meijering
Bestuursvoorzitter – Woonkracht10

Na de kennismaking en presentatie voor het project waren de verwachtingen hoog gespannen maar met de oplevering hebben jullie deze zelfs overtroffen! Hele mooie inzichten en het dashboard ziet er modern, mooi en overzichtelijk uit!

Erik-Jan Mares
CEO

"Nolost heeft een fantastisch product in handen welk binnen elk bedrijf, dat HRM hoog in het vaandel heeft staan, als basis zou moeten dienen om tot een win-win (medewerker en organisatie) te komen. Cultuur en gedrag zijn mijns inziens belangrijke elementen voor een succesvolle onderneming."

Mark van Rensch
HR Directeur – Toverland

"Nolost bestaat uit warme personen die steeds positief zijn. Op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen waarbij Nolost het menselijke aspect niet uit het oog verliest."

Martin van DIjke
Algemeen Directeur – Van Oers

"Erg plezierige samenwerkingspartner met een waardevol instrument. Inmiddels kent Nolost onze organisatie en dat is zeer plezierig. Nolost denkt mee, geeft praktische tips en helpt mij om uitslagen 'handen en voeten' te geven. De consultants zijn goed en kundig. Nav de uitkomsten van de vragenlijst zijn er ontzettend veel acties in gang gezet en gebeurt er écht wat in de organisatie. Het is wat mij betreft een middel geweest om draagvlak en bewustwording bij directie te krijgen en creëren."

Jojanneke Struijs
HR Manager – Van Oers

Dit product in de praktijk

Overig
Een hoge werkdruk vraagt al snel om aandacht, actie en oplossingen en heeft vaak een negatieve associatie. Maar een hoge bevlogenheid? Dat zien we…
Overig
Zeeman is een snelgroeiende Europese organisatie waarin ongeveer 8000 medewerkers zich zowel op kantoor als in de winkels dag in, dag uit inzetten voor…

Meer informatie?

Neem contact op met Sanne Boertien

Of kom langs voor een Mimosa Monday!
 Mimosa Monday?
 • Home
 • Samenvatting
 • Bedrijven
 • Informatie
 • Verhalen
 • Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!

  Neem contact op

  Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

  Sanne Boertien

  People Analytics Consultant