Verbinding behouden bij hybride werken

Lees verder
Geplaatst op in

Inmiddels is hybride werken vanzelfsprekend als je in een organisatie komt te werken. Eén of meer dagen vanuit huis aan het werk, het brengt voor veel mensen voordelen met zich mee. Zoals geen reistijd hebben, je kinderen van school kunnen ophalen of misschien heb je meer concentratie omdat je niet wordt afgeleid door je collega´s. Het is begrijpelijk dat veel mensen het hybride werken hebben behouden na de corona crisis, toen dat soms de enige optie was. Er zitten ook keerzijden aan het werken vanuit huis, want hoe zoek je de verbinding met je collega´s op als je communiceert via een scherm?

Vergeet verbinding met elkaar niet

Verbinding voelen met je collega’s is essentieel voor het werkgeluk. In alle medewerkers onderzoeken komt naar voren dat de werksfeer, het contact met je collega’s en het contact met je leidinggevende ontzettend belangrijk zijn voor het plezier op het werk en het geluk van medewerkers. Je wilt werkgeluk natuurlijk niet mislopen door het hybride werken. Tegenwoordig komt het vaak voor dat er op bepaalde dagen in de week veel collega’s thuiswerken, waardoor sommige dagen op kantoor erg rustig kunnen zijn. Tijdens die momenten is verbinding zoeken met je collega’s moeilijker, of je nu thuis of op kantoor aan het werk bent. Door bijvoorbeeld vaste kantoor-werkdagen af te spreken, loop je elkaar niet zo snel mis.

Zoek de connectie op

Door elke week/maand een vast (live) verbindingsmoment met elkaar af te spreken als team, vergeet je door de waan van de dag niet om die verbinding op te zoeken. Bespreek naast belangrijke zakelijke dingen ook hoe het persoonlijk met iedereen gaat. Er is een groot verschil tussen contact hebben met een ander, en connectie maken. Wanneer je samen in een meeting zit, heb je contact. De vraag die je jezelf kunt stellen is: heb je dan écht contact? Diepere verbinding maak je door met elkaar een echt gesprek te voeren naast de zakelijke aspecten die je bespreekt. Connectie gaat om gevoel, om iets in elkaar te raken.

Het hybride werken is een mooie ontwikkeling van de afgelopen tijd. Zorg ervoor dat het je werkgeluk niet negatief beïnvloedt, maar juist alleen maar beter maakt!

 

Wil jij meer inspiratie over hoe jij de medewerker betrokkenheid in je team bevordert? Vul dan het formulier hiernaast in en ontvang ons gratis e-book ‘3 tips om het teamgevoel aan te wakkeren’.

Deel dit bericht
Michael Jager

Ben jij benieuwd wat we kunnen betekenen voor jou? Neem contact op met Michael!