HR Analytics Quickscan

Datagedreven personele uitdagingen te lijf

Ben jij benieuwd naar de oorzaken van belangrijke personele uitdagingen zoals verzuim, verloop en betrokkenheid van medewerkers? Vraagt de organisatie beslissingen (met data) te onderbouwen maar weet je niet hoe? Wil jij weten welke medewerkersdata jij kan gebruiken om tot waardevolle inzichten te komen? De Quick Scan zoomt in op jouw personele vraagstukken en hoe deze met bestaande data te kunnen beantwoorden.

Doel

Een vliegende start met HR Analytics doordat je concreet met een business vraag en eigen data aan de slag gaat en de eerste data gedreven inzichten ophaalt.

Proces

Wij bespreken jouw belangrijkste personele vraagstukken en analyseren dit op basis van bestaande data. In een inspirerende Masterclass worden de inzichten gecombineerd met inspirerende voorbeelden en mogelijke vervolgstappen.

Resultaat

Waardevolle inzichten uit jullie eigen data, inzicht in de datavolwassenheid van je organisatie en inspiratie en advies om zelf concreet aan de slag te gaan met People Analytics.

Laat hier je gegevens achter voor een kosteloos, vrijblijvend en inspirerend adviesgesprek op maat!​

Stappenplan

De stappen die je doorloopt als team of organisatie zijn als volgt:

Stap 1

Intake & Kick-off

Allereerst is het belangrijk om de organisatiecontext te begrijpen en de belangrijkste vragen rondom het personeel te kennen. Wij komen 1 dag bij jullie op locatie om de opdracht door te spreken, een leidinggevende en medewerker rond het thema te interviewen en direct met iemand die toegang tot de data heeft te kijken welke data er al beschikbaar is binnen jullie organisatie.

Stap 1
Stap 2

Analyse van de huidige situatie

Met de informatie uit de eerste stap kunnen wij aan de slag om tot relevante en waardevolle inzichten te komen middels statistische analyses. De data wordt gekoppeld, opgeschoond en geanalyseerd om de eerste inzichten te achterhalen en risicogroepen binnen de organisatie in kaart te brengen.

Stap 2
Stap 3

Terugkoppeling & Masterclass HR analytics

Wij koppelen de resultaten terug in een infographic en lichten deze resultaten toe met een inspirerende Masterclass People Analytics.

Tijdens de masterclass vertellen wij over de trends en ontwikkelingen binnen People Analytics, de kennis én toepasbaarheid van People Analytics en bekijken wij de resultaten van jouw organisatie in de context en bespreken welke mogelijke vervolgstappen voor jullie relevant zijn.

Stap 3
kpi's meten, hr metrics, hr analytics, people analytics

Wil jij deze quickscan inzetten om een start te maken met HR analytics binnen jouw organisatie?

Wij helpen jou graag verder.

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!