Risicoanalyse

Kwalitatief, Kwantitatief

Doel

Inzicht krijgen in de risicogroepen binnen jouw organisatie, evenals in de risico’s op uitval en vertrek van jouw medewerkers.

Werkwijze

Wij helpen jou op een persoonlijke en mensgerichte manier de communicatie met medewerkers af te stemmen en gaan uiterst zorgvuldig om met de privacy en data van jullie medewerkers.

Activiteiten

Het uitzetten van een digitale, korte vragenlijst met onderwerpen als werkgerelateerde stress, privé stress en mentale uitputting, opgevolgd door een het analyseren van deze resultaten.

Oplevering

Een verhoging op het gebied van het geluk, de gezondheid en de gedrevenheid van jouw medewerkers met een daling van verzuim en verloop als gevolg.

Resultaat

Een online dashboard met inzicht in de resultaten, afgemaakt met een volledig actieplan inclusief prioritering om te kunnen interveniëren in de risicogroepen.

Deze organisaties gingen jou voor

Wat kan je verwachten?

Ben jij op zoek naar de oorzaken voor verzuim en verloop binnen jouw organisatie? Ben jij op zoek naar de risicogroepen binnen jouw organisatie om zo gericht te kunnen interveniëren? Middels een digitale, korte vragenlijst krijg jij inzicht in de risico’s binnen jouw organisatie.

Een hoog ervaren werkdruk – met als gevolg werkstress – is in veel organisaties een de belangrijkste risico’s welke verzuim/verloop veroorzaakt. Met onze digitale, korte vragenlijst – de risicoanalyse – krijg jij in kaart welke factoren binnen de organisatie stress veroorzaken én welke groepen binnen jouw organisatie een risico vormen op uitval of vertrek binnen de organisatie.

Na deze vragenlijst kun jij gericht interveniëren middels een preventieve aanpak. De risicoanalyse is perfect te combineren met de bevlogenheidsmeter om zowel inzicht te hebben in bevlogenheid als werkdruk/werkstress. Ook kunnen de resultaten van deze risicoanalyse gecombineerd worden met onze verzuimanalyse zodat je nog concretere inzichten krijgt op het gebied van de oorzaken van verzuim.

Meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over dit product en haar mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

"Nolost heeft een Medewerkersonderzoek voor het segment Bedrijfsmanagement Rabobank Uden Veghel verzorgd en gerapporteerd. Zij hebben laten zien materie deskundig te zijn, staat boven de 'stof’. Nolost heeft (de uitkomsten van) het onderzoek op een frisse manier en open wijze van communiceren overgebracht op ons. Door deze 'eigen' wijze van communiceren heeft Nolost het vertrouwen gewekt om met de uitkomsten aan de slag te gaan."

Jan Leijten
Directeur – Rabobank Uden

"Een club met mooie mensen die hoogstaande kwaliteit leveren op analyse en advies. Zeer aansprekend door benadering vanuit harde en zachte factoren. Warme en scherpe professionals. Meest onder de indruk van de data analyse en aanpak smile en squeeze."

Annemarie Hoogeveen
Vice President Cabin – Transavia

“Het mooie is dat de missie van het ziekenhuis is: Meander, partner in gezondheid. Als er 1 partner in gezondheid is, is dat Nolost”

Karin van der Goot
HR manager

Dit product in de praktijk

Analyses, Interventies
Bij Transavia is het van belang dat elke reist fijn verloopt voor de klant. Om goed te zorgen voor haar stewards en stewardessen alsmede…
Analyses, Interventies
Collectieve overbelasting en onderbezetting: het is de zorgsector niet onbekend. Meander Medisch Centrum streeft ernaar dat al haar medewerkers duurzaam inzetbaar zijn, maar ook…
  • Home
  • Samenvatting
  • Bedrijven
  • Informatie
  • Verhalen
  • Contact

Meer weten over deze dienst? Neem contact op via onderstaande gegevens

Wil je liever door ons gebeld worden? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug

Neem contact op

Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Sanne Boertien

Analyse Consultant