Gemeente Zwijndrecht

Samen gelukkig, gezond en gedreven bij Gemeente Zwijndrecht

Doel

Het opstellen van een mensgericht beleid en dit vertalen naar organisatiebrede bewustwording en activatie rondom geluk, gezondheid en gedrevenheid.

Activiteiten

Strategie tweedaagse met het MT gericht op het mensgerichte beleid. Het organiseren en uitwerken van interventies, activiteiten en deelcampagnes gericht op de pijlers geluk, gezondheid en gedrevenheid.

Resultaat

Een krachtige lange termijn campagne gericht op geluk, gezondheid en gedrevenheid met diverse activiteiten voor de medewerkers. Verlaagd verzuim, meer bewustwording en een gestimuleerd dialoog als gevolg.

De vraag aan Nolost

Gemeente Zwijndrecht deelt de visie dat de mens centraal staat binnen de organisatie. Door te sturen op geluk, gezondheid en gedrevenheid haalt de gemeente het beste uit zichzelf en uit haar medewerkers. Dit om te zorgen dat haar medewerkers meer werkplezier ervaren en de prestaties vergroten.

Nolost is bij de gemeente ingeschakeld om te ondersteunen in het preventief verlagen van het verzuim en het verbeteren plus vergroten van de samenwerking binnen en tussen teams. Vanuit onze mensgerichte aanpak hebben wij de gemeente inhoudelijk en projectmatig ondersteund in het traject ‘Samen Werkt’.

‘Samen Werkt’ 2019 was geslaagd: het verzuim is gedaald onder het landelijk gemiddelde. ‘Samen Werkt 2020’ is vandaag de dag in volle gang, op weg naar het volgende succes.

Wat hebben wij gedaan?

Tijdens een strategie tweedaagse met het MT is de basis gelegd voor een nieuw mensgericht beleid van Gemeente Zwijndrecht, namelijk ‘Samen Werkt’. Hierin zaten verschillende pijlers die het geluk, de gezondheid en gedrevenheid van medewerkers verbeteren.

Middels een kick-off van het beleid, lezingen en workshops voor de hele organisatie én individuele coachingstrajecten met meer dan de helft van de organisatie is er hard gewerkt aan een transitie binnen de organisatie. Een van de hoogtepunten in het project is de ‘Samen Werkt’-week geweest waarin er 1 week lang diverse activiteiten gepland waren op het gebied van gezondheid, geluk en gedrevenheid op zowel werkgebied als privé. Denk hierbij aan Health checks, workshops (zoals Gezond levenGelukkig leven en Regisseur van je leven), voedingsconsults, professioneel foto’s smaken en kleur- & stijladvies.

Momenteel loopt er een nieuw ‘Samen Werkt’ 2020 georganiseerd met organisatiebrede bewustwording en activatie als doel binnen de thema’s geluk, gezondheid en gedrevenheid, om het verzuim nog verder preventief te verlagen.

 

 

 

Wat is het resultaat?

Er heeft een ongelofelijk positieve verandering plaatsgevonden en zowel voor individuele medewerkers, teams en leidinggevende kan er met recht gezegd worden dat men zich beter voelt en dat er zichtbaar betere prestaties plaatsvinden. Ook is het verzuim ver gedaald tot onder het landelijk gemiddelde. De welzijnsweek heeft de medewerkers geënthousiasmeerd en daarbij is het dialoog over de drie thema’s (geluk, gezondheid en gedrevenheid) gestart tussen de medewerkers en leidinggevenden.

"Voor Nolost kiezen in onze organisatieverandering bleek een gouden greep."

Peter de Nooijer
MT lid – Gemeente Zwijndrecht

Activiteiten

Binnen dit project zijn de volgende diensten uitgevoerd

Quality of Life Coach

Zoek jij naar oplossingen om om te leren gaan met (werk) stress? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wil jij jouw

Unieke Teamdag Watertoren

Kunnen jullie meer vertrouwen en verbinding gebruiken in het team? Is jouw team nog niet voldoende op elkaar ingespeeld? Bestaat jouw team met name

Mensgericht beleid

Zoek je naar de juiste vertaling van jullie missie, visie en strategie naar een concreet mensgericht beleid? Mis je de balans tussen een gestandaardiseerd

Gezond Leven

Voel jij je regelmatig moe of energieloos? Ervaar jij veel stress en spanning in het leven en kun je weinig tijd vinden om echt

Gelukkig Leven

Voel jij dat je weinig tijd hebt voor de belangrijke zaken in het leven? Merk jij bij jezelf vaak een gevoel van onrust en

Regisseur van je leven

Heb je het gevoel dat je grotendeels wordt geleefd door verplichtingen of je agenda? Zou je best wat willen veranderen in je leven, maar
Vorige
Volgende

Meer informatie?

Neem contact op met Milou Tournois

Of kom langs voor een Mimosa Monday!
 Mimosa Monday?

Neem contact op

Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Milou Tournois

Creative Consultant