Zeeman

Het vergroten van de bevlogen inzetbare medewerkers bij Zeeman

Doel

Het verhogen van de bevlogenheid van de medewerkers van Zeeman, middels sturing op gezondheid, geluk en gedrevenheid.

Activiteiten

Het onderzoeken van de bevlogenheid bij de medewerkers van Zeeman binnen Europa en deze resultaten koppelen aan de organisatiedata.

Resultaat

Zeeman is concreet aan de slag gegaan met het actieplan en heeft daarmee het enthousiasme en de energie van haar medewerkers verhoogd.

De vraag aan Nolost

Zeeman is een snelgroeiende Europese organisatie waarin ongeveer 8000 medewerkers zich zowel op kantoor als in de winkels dag in, dag uit inzetten voor tevreden klanten. Zeeman vindt het dan ook belangrijk dat haar medewerkers goed in hun vel zitten en met zin en plezier naar het werk gaan. Doordat de filialen zo wijd verspreid zijn over Europa heeft Zeeman Nolost ingeschakeld om de bevlogen groep medewerkers in kaart te brengen en er voor te zorgen dat deze groep enthousiaste, passievolle en energieke medewerkers wordt vergroot.

Wat hebben wij gedaan?

Om de bevlogen groep binnen Zeeman in kaart te brengen is de Bevlogenheidsmeter ingezet. Deze betrouwbare, korte en digitale vragenlijst heeft de bevlogenheid van verschillende landen, functiegroepen en filialen in kaart gebracht. Ook is er gevraagd naar ideeën van medewerkers om de bevlogenheid te vergroten. Door op deze manier gebruik te maken van de collectieve intelligentie binnen Zeeman heeft de organisatie een schat aan ideeën verzameld om zich verder als werkgever te ontwikkelen.

Nolost heeft vervolgens een diepgaande data-analyse uitgevoerd op verschillende organisatiedata en de Bevlogenheidsmeter, waarbij rekening is gehouden met de privacy en anonimiteit van de medewerkers. De uitkomsten van deze analyse gaven duidelijk inzicht in de thema’s die bevlogenheid en het verzuim binnen de organisatie beïnvloeden.

Wat is het resultaat?

Met een minimaal aantal vragen heeft Zeeman een maximaal beeld gekregen van de huidige status van bevlogenheid en de belangrijkste beïnvloeders van verzuim.

De resultaten en adviezen komende uit de data-analyse zijn verwerkt in een online dashboard en vertaald naar een infographic met de meest belangrijke resultaten. Op basis van de bevlogen inzetbare groep medewerkers en risicogroepen zijn concrete interventies aangedragen. Tevens is er een effectieve aanpak voorgesteld om de juiste groep op het juiste moment te benaderen en zo de groep bevlogen, enthousiaste en energieke medewerkers te vergroten.

Na de kennismaking en presentatie voor het project waren de verwachtingen hoog gespannen maar met de oplevering hebben jullie deze zelfs overtroffen! Hele mooie inzichten en het dashboard ziet er modern, mooi en overzichtelijk uit!

Erik-Jan Mares
CEO

Activiteiten

Binnen dit project zijn de volgende diensten uitgevoerd

Masterclass People Analytics

Weet jij dat het gebruik van (HR) data waardevol is binnen jouw organisatie, maar weet je niet hoe je moet starten? Twijfelt de meerderheid

HR Business Case

Weet jij ook dat een mensgerichte aanpak binnen jouw organisatie cruciaal is? Wij helpen jou om een concrete businesscase te maken om jouw en

Interviews

De waarheid achter de verhalen. Breng de ideeën, perspectieven en behoeften van jouw medewerkers in kaart middels interviews met onze experts. Deze persoonlijke aanpak

Verzuimanalyse

Hebben diverse initiatieven om het verzuim te verlagen nog niet het gewenste effect gehad? Merk jij dat het net niet lukt om je interventies

Desk Research

Heb jij verschillende rapporten en adviezen op de plank liggen, maar geen tijd om deze documenten te integreren tot een concreet actieplan? Dan kan het

MTO Medewerkersonderzoek

Zoek je inzicht in manieren om je verzuim te verlagen en het verloop te verminderen? Ben jij benieuwd op welke groepen jij je interventies
Vorige
Volgende

Meer informatie?

Neem contact op met Chris Flink

Of kom langs voor een Mimosa Monday!
 Mimosa Monday?

Neem contact op

Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Chris Flink

Analytics Directeur