Zeeman

Het vergroten van de bevlogen inzetbare medewerkers bij Zeeman

Doel

Het verhogen van de bevlogenheid van de medewerkers van Zeeman, middels sturing op gezondheid, geluk en gedrevenheid.

Activiteiten

Het onderzoeken van de bevlogenheid bij de medewerkers van Zeeman binnen Europa en deze resultaten koppelen aan de organisatiedata.

Resultaat

Zeeman is concreet aan de slag gegaan met het actieplan en heeft daarmee het enthousiasme en de energie van haar medewerkers verhoogd.

zeeman

De vraag aan Nolost

Zeeman is een snelgroeiende Europese organisatie waarin ongeveer 8000 medewerkers zich zowel op kantoor als in de winkels dag in, dag uit inzetten voor tevreden klanten. Zeeman vindt het dan ook belangrijk dat haar medewerkers goed in hun vel zitten en met zin en plezier naar het werk gaan. Doordat de filialen zo wijd verspreid zijn over Europa heeft Zeeman Nolost ingeschakeld om de bevlogen groep medewerkers in kaart te brengen en er voor te zorgen dat deze groep enthousiaste, passievolle en energieke medewerkers wordt vergroot.

Wat hebben wij gedaan?

Om de bevlogen groep binnen Zeeman in kaart te brengen is de Bevlogenheidsmeter ingezet. Deze betrouwbare, korte en digitale vragenlijst heeft de bevlogenheid van verschillende landen, functiegroepen en filialen in kaart gebracht. Ook is er gevraagd naar ideeën van medewerkers om de bevlogenheid te vergroten. Door op deze manier gebruik te maken van de collectieve intelligentie binnen Zeeman heeft de organisatie een schat aan ideeën verzameld om zich verder als werkgever te ontwikkelen.

Nolost heeft vervolgens een diepgaande data-analyse uitgevoerd op verschillende organisatiedata en de Bevlogenheidsmeter, waarbij rekening is gehouden met de privacy en anonimiteit van de medewerkers. De uitkomsten van deze analyse gaven duidelijk inzicht in de thema’s die bevlogenheid en het verzuim binnen de organisatie beïnvloeden.

Wat is het resultaat?

Met een minimaal aantal vragen heeft Zeeman een maximaal beeld gekregen van de huidige status van bevlogenheid en de belangrijkste beïnvloeders van verzuim.

De resultaten en adviezen komende uit de data-analyse zijn verwerkt in een online dashboard en vertaald naar een infographic met de meest belangrijke resultaten. Op basis van de bevlogen inzetbare groep medewerkers en risicogroepen zijn concrete interventies aangedragen. Tevens is er een effectieve aanpak voorgesteld om de juiste groep op het juiste moment te benaderen en zo de groep bevlogen, enthousiaste en energieke medewerkers te vergroten.

“Het mooie is dat de missie van het ziekenhuis is: Meander, partner in gezondheid. Als er 1 partner in gezondheid is, is dat Nolost”

Karin van der Goot
HR manager

"Het verhaal van directeur Sven Rickli combineert visie met persoonlijke ervaring, en zit heel professioneel in elkaar. Sven wist de doelgroep van begin tot eind te boeien. Ook bij het informele gedeelte achteraf vonden er interessante en verdiepende gesprekken plaats. Oftewel, het was volledig wat we zochten; een schot in de roos!"

Sacha van der Velde
HR Director – Capgemini

"Ik ben onder de indruk van de data analyse performance en ook de open houding van de consultants. Altijd klaar staan voor je en je nooit het gevoel geven dat je een stomme vraag stelt. Kortom, een mooi bedrijf, met mooie professionele mensen. Energiek en bevlogen.”

Aukje Staal
Senior Advisor – CZ

"Nolost heeft ons geholpen bij het doorbreken van het taboe rond work / life balance. Een gevoelig onderwerp dat ook de verkeerde kant op kan vallen, dus de mogelijkheid om samen een maatwerk programma op te zetten was ideaal. Zij hebben een netwerk van hele fijne professionals en waren in staat om ieder onderwerp van diepgang te voorzien. Het Quality of Life programma heeft in directe zin het verschil gemaakt voor collega’s en indirect een enorme bijdrage geleverd aan het doorbreken van het taboe."

Martijn Vrielink
Operational Director – Incentro

"De masterclass gedrag en veiligheid was van een kwalitatief hoogstaand niveau."

D. van Gaver
Directeur Gent – Coca Cola

"Nolost heeft een Medewerkersonderzoek voor het segment Bedrijfsmanagement Rabobank Uden Veghel verzorgd en gerapporteerd. Zij hebben laten zien materie deskundig te zijn, staat boven de 'stof’. Nolost heeft (de uitkomsten van) het onderzoek op een frisse manier en open wijze van communiceren overgebracht op ons. Door deze 'eigen' wijze van communiceren heeft Nolost het vertrouwen gewekt om met de uitkomsten aan de slag te gaan."

Jan Leijten
Directeur – Rabobank Uden

Activiteiten

Binnen dit project zijn de volgende diensten uitgevoerd

Masterclass People Analytics

Weet jij dat het gebruik van (HR) data waardevol is binnen jouw organisatie, maar weet je niet hoe je moet starten? Twijfelt de meerderheid

HR Business Case

Weet jij ook dat een mensgerichte aanpak binnen jouw organisatie cruciaal is? Wij helpen jou om een concrete businesscase te maken om jouw en

Interviews

De waarheid achter de verhalen. Breng de ideeën, perspectieven en behoeften van jouw medewerkers in kaart middels interviews met onze experts. Deze persoonlijke aanpak

Verzuimanalyse

Hebben diverse initiatieven om het verzuim te verlagen nog niet het gewenste effect gehad? Merk jij dat het net niet lukt om je interventies

Desk Research

Heb jij verschillende rapporten en adviezen op de plank liggen, maar geen tijd om deze documenten te integreren tot een concreet actieplan? Dan kan het

Medewerkersonderzoek

Zoek je inzicht in manieren om je verzuim te verlagen en het verloop te verminderen? Ben jij benieuwd op welke groepen jij je interventies
Vorige
Volgende

Neem contact op

Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Chris Flink

Analytics Directeur