Transavia

Transavia – Bevlogen vliegen: met verhoogd vertrouwen bevlogen inzetbaar

Doel

Het vergroten van de bevlogen inzetbare groep om er op die manier te zorgen dat mensen productiever inzetbaar zijn en het verzuim daalt.

Activiteiten

Kwalitatieve en Kwantitatieve (data) analyses om inzicht krijgen in de bevlogenheid van de medewerkers, het opstellen van een mensgericht beleid en interventies om de bevlogenheid te vergroten.

Resultaat

Inzicht in de risicogroepen en de bevlogen inzetbare groep plus succesvolle trainingen en inspiratiesessies die een positief effect hebben gehad op de inzetbaarheid van de medewerkers.

De vraag aan Nolost

Bij Transavia is het van belang dat elke reist fijn verloopt voor de klant. Om goed te zorgen voor haar stewards en stewardessen alsmede haar passagiers, heeft Transavia gefocust op de bevlogenheid van de Cabin Crew. Samen met Nolost heeft Transavia ervoor gezorgd dat de bevlogenheid duurzaam stijgt met als gevolg dat medewerkers gelukkiger en productiever zijn en de passagier meer tevreden is.

Wat hebben wij gedaan?

Een inzetbaarheidsanalyse is uitgevoerd om inzichtelijk te maken wat de Cabin Crew bevlogen maakt. Dit gebeurde o.a. middels het onderzoeken van het medewerkersdata, medewerkersbeleving, verzuimdata, verloopcijfers en data uit het rooster.

Met de inzichten kon het Cabin Crew personeel gerichte interventies uitvoeren om hen meer bevlogen en productief inzetbaar te maken. Hiervoor is vervolgens een waardevol inzetbaarheidsprogramma opgesteld: “Bevlogen Vliegen”. Dit programma bevatte tal van specifieke interventies, waaronder:

  • Strategiesessies en HR beleid
  • Inspiratiedagen voor de Cabin Crew
  • Leiderschapstraining
  • Lifestyle interventies
  • Verzuiminterventies – Optimaliseren verzuimprocessen, opstellen verzuimhandboek, preventieve en curatieve verzuimondersteuning (kort en lang verzuim)
  • Loopbaancoaching
  • Time-management interventies
  • Advies op Wet van Poortwachter
  • Instroomoptimalisatie (recruitment)

Wat is het resultaat?

Nolost bracht Transavia inzicht in de stand van zaken en gedegen advies, inclusief succesvolle trainingen. Er heeft een hele duidelijke organisatietransformatie plaatsgevonden waarin de loyaliteit en inzetbaarheid van de medewerkers significant is gestegen en Transavia de hoogste winsten ooit in haar geschiedenis heeft geboekt.

"Een club met mooie mensen die hoogstaande kwaliteit leveren op analyse en advies. Zeer aansprekend door benadering vanuit harde en zachte factoren. Warme en scherpe professionals. Meest onder de indruk van de data analyse en aanpak smile en squeeze."

Annemarie Hoogeveen
Vice President Cabin – Transavia

"De inspiratiedagen met Nolost waren de beste sessie ooit in mijn tijd bij Transavia."

Daan Noordeloos
Lead Organizational Development – Transavia

Activiteiten

Binnen dit project zijn de volgende diensten uitgevoerd

Mensgericht beleid

Zoek je naar de juiste vertaling van jullie missie, visie en strategie naar een concreet mensgericht beleid? Mis je de balans tussen een gestandaardiseerd

Mensgerichte cultuur

Hoe stel je de mens centraal in je organisatie? Hoe zorg je dat mensen gelukkig en productief zijn? Hoe zorg je voor duidelijke kernwaarden en

Inzetbaarheidsanalyse zorg

Wil jij oorzaken van belangrijke personele uitdagingen (verzuim, verloop, betrokkenheid van mensen) achterhalen en de juiste aanpak bepalen?

Verzuimanalyse

Hebben diverse initiatieven om het verzuim te verlagen nog niet het gewenste effect gehad? Merk jij dat het net niet lukt om je interventies
Vorige
Volgende

Meer informatie?

Neem contact op met Sven Rickli

Of kom langs voor een Mimosa Monday!
 Mimosa Monday?

Neem contact op

Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Sven Rickli

Strategisch Directeur