Inspiratiesessie

Deze sessie is al geweest!

Mental Leadership: how to lead yourself?

Een samenwerking tussen Nolost en Mind Work Productions

Beveiligde sectie

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor deelnemers aan de hand van het verstrekte wachtwoord. Vul dit wachtwoord in om de inhoud te bekijken.

1 september 2020

Volgens TNO is 76% van het verzuim is niet-werkgerelateerd. Want wat veel organisaties vergeten is dat het leven van een werknemer meer is dan alleen werk. Veel meer zelfs. Maar waarom denken we dan toch wanneer er iemand uitvalt, dat dit mentale verzuim komt door werk? Deze en meer denkfouten worden besproken in de webinar in samenwerking met Mind Work Productions. We gaan in op wat mentaal verzuim op individueel niveau precies inhoudt, passen denkfouten aan en zullen uitgebreid ingaan op hoe verzuim vanuit individueel perspectief geminimaliseerd en beter begeleid kan worden. 

Deze sessie stonden deze vragen centraal:

  1. Wat draagt bij aan individueel mentaal verzuim?
  2. Hoe wordt verzuim nu aangepakt en hoe kan dat beter?
  3. Wat zijn de grootste denkfouten rondom mentaal verzuim en hoe vermijd ik deze?

In de eerste webinar in samenwerking met Mind Work Productions werden praktische tips & tricks rondom mental leadership gedeeld en hoe je als management of leidinggevende verzuim kan tegengaan door bepaalde signalen te herkennen. Deze webinar is een vervolg hierop, maar dan vanuit het perspectief van de medewerker. 

Meike Wouters en Kas Stuyf van Mind Work Productions vertellen op inspirerende wijze over psychologische constructen die bijdragen aan mentaal verzuim en wat er binnen een individu plaatsvindt waardoor iemand kan verzuimen. Ook wordt er ingegaan op grote denkfouten die gemaakt worden, zoals de gedachte dat verzuim altijd werkgerelateerd is, en hoe je deze het beste kunt vermijden.   

Impressie voorgaande sessies