Inspiratiesessie

Boost je kennis, netwerk en energie!

23 juni 2022

Het Belang van Veerkracht

Van bewustwording naar concrete handvatten voor een veerkrachtigere organisatie

In een moment van stress en tegenslag, bijvoorbeeld als er iets naars of verdrietigs gebeurt, kunnen mensen zich neerslachtig, in zichzelf gekeerd of treurig voelen. Dit is gebruikelijk menselijk gedrag, toch zijn er verschillende manieren om met stress en tegenslag om te gaan. In deze inspiratiesessie wordt de nadruk gelegd op veerkracht. Het is mogelijk om te denken in problemen, maar ook in oplossingen. Als mens kun je je bijvoorbeeld verzetten tegen een vervelende situatie, maar door de situatie te erkennen bereik je sneller wat je wilt.

Het belang van veerkracht

Bij veerkracht gaat het erom dat je kijkt waar de kansen liggen en aan de hand daarvan positieve en adaptieve strategieën ontwikkelt. Dit helpt om uitdagingen zo goed mogelijk aan te kunnen met zo min mogelijk stress.

Inspiratie, sparren én concrete adviezen

Laat je meenemen door Leon Emmen, een prachtig voorbeeld van veerkrachtig omgaan met tegenslagen en Chris Flink, analytics directeur van Nolost. Vanuit Leon’s heftige levenservaringen heeft hij moeten ondervinden wat het belang is van veerkracht en de invloed van het individu. Hij deelt zijn ervaringen en waardevolste inzichten graag met de medemens. Vervolgens koppelt Chris deze inzichten aan casussen waarbij Nolost heeft geholpen om organisaties- en diens mensen- veerkrachtiger te maken. Ten slotte zal er in de interactieve sessie gelegenheid zijn om met elkaar in gesprek te gaan, eigen ervaringen uit te wisselen en over de opgedane kennis te sparren.

Voor bestuurders, managers, leidinggevenden, HR-professionals en verandermanagers. 

23 juni 2022

Wil je weten wat veerkracht met de mens en organisatie doet? En hoe je veerkracht in kan zetten om uitdagingen aan te gaan? Schrijf je dan snel in voor deze bijzondere en waardevolle inspiratiesessie!

Het belang van veerkracht voor de mens door Leon Emmen Leon Emmen

Wat gebeurt er als je te maken krijgt met een meerdere tegenslagen in het leven? Leon had een goede managementfunctie, een jong gezin en alles liep op rolletjes. Zijn leven veranderde drastisch door een simpel abcesje dat weggesneden moest worden. Daarna ging het mis. Leon liep een bloedvergiftiging op met multi orgaan falen, belandde bijna drie weken in een coma en uitiendelijk moesten zijn beide onderbenen geamputeerd worden. Na deze zware tegenslag en de moeilijke periode die daarna volgde, ervaarde Leon dat mindset een grote beïnvloeder is op een positief en gelukkig leven. ‘Wat je overkomt kan je niet beïnvloeden, maar je eigen keuzes wel’. Leon deelt graag zijn ervaringen en inzichten.

Het belang van veerkracht in organisaties door Chris Flink Spreker Chris Flink, KPI, People Analytics, HR data

Hoe kan een organisatie veerkrachtiger worden? Chris zal zijn waardevolle kennis delen met tips & tricks vanuit mooie casussen en het inzetbaarheidsprogramma van Nolost. Zo wordt de persoonlijke inspiratie vertaald naar concrete handvatten voor leidinggevenden om veerkracht bij teams te verhogen en daarmee de bevlogenheid en wendbaarheid van de organisatie te vergroten.

 

Voor wie is de Inspiratiesessie?

De inspiratiesessie is bedoeld voor bestuurders, managers, leidinggevenden, HR-professionals en verandermanagers in organisaties die meer willen weten over het sturen op geluk, gezondheid en gedrevenheid om medewerkers te behouden en te motiveren.

Programma - 16:30-20:00

 • Introductie en kennismaking
 • Sessie 1: Het belang van veerkracht voor de mens – Leon Emmen
 • Sessie 2: Het belang van veerkracht voor organisaties – Chris Flink
 • Interactie: Uitdagingen en best practices delen met elkaar
 • In gesprek: Plenair oplossingen en tips delen, Q&A met de experts Leon en Chris
 • Diner & Borrel

Na deze middag heb je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe kun je als mens veerkrachtiger worden?
 • Hoe kun je als organisatie veerkrachtiger worden
 • Waarom is het belangrijk om veerkrachtig te zijn als mens en organisatie?
 • Wat ligt binnen de cirkel van invloed?
 • Hoe kan veerkracht een verschil maken binnen de organisatie?
 • Hoe kan je de opgedane inzichten inzetten als leidinggevende?

Stadion Galgenwaard te Utrecht

Fysieke inspiratiesessie!

Na lange tijd is het weer mogelijk om een fysieke sessie te geven, yes! We nodigen jullie van harte uit op ons inspirerende kantoor in Stadion Galgenwaard te Utrecht.

Inschrijven!

Wil je weten wat veerkracht met de mens en organisatie doet? En hoe je veerkracht in kan zetten om uitdagingen aan te gaan? Laat het ons weten door je gegevens in te vullen!

  Contactgegevens

  Bedrijfsgegevens

  Inspiratiesessie

  Ik schrijf me in voor deze inspiratiesessie Ik schrijf me samen met een collega in voor de inspiratiesessie met 40% korting

  Neem je iemand mee? Vul hier dan de gegevens in van jouw gast(en).

  Dieetwensen

  Heb je vragen over de inspiratiesessies? Mail dan naar info@nolost.nl of neem contact op via ons contactformulier.

  Impressie voorgaande sessies