Inspiratiesessie

Deze sessie is al geweest!

Eigenaarschap & Regie

De organisatiestrategie in het DNA van je medewerkers!

Beveiligde sectie

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor deelnemers aan de hand van het verstrekte wachtwoord. Vul dit wachtwoord in om de inhoud te bekijken.

9 december 2021

Een tekort aan medewerkers komt steeds vaker voor: er zijn vandaag de dag zelfs meer vacatures dan werkzoekenden! Daar moet en wil je als organisatie op inspelen; als organisatie is het daarom van groot belang om jouw mensen verbonden en geboeid te houden. Maar hoe? Welke stappen kun je daarvoor nemen en welke zijn effectief? En hoe kun je dit borgen?

Eigenaarschap & regie

Een essentiële sleutel ligt bij het stimuleren van eigenaarschap en regie: zodra mensen zich eigenaar voelen van hun werk en regie nemen over dat wat ze doen, voelen ze zich steeds meer betrokken. Zo worden bevlogen en verbonden medewerkers steeds meer één met het DNA van de organisatie. Hoe krijg je dit voor elkaar? We verrassen, verrijken en inspireren je er graag over! 

Inspiratie, sparren én concrete adviezen

Laat je meenemen door Coen Bertens, voormalig directeur van themapark de Efteling en Sven Rickli, strategisch directeur van Nolost: met hun waardevolste inzichten, voorbeeld casussen en tips leer je over het kompas van de toekomst en hoe je ervoor kunt zorgen dat de organisatiestrategie (nog meer) in het DNA van de mensen komt. Ook zal er in een interactieve sessie gelegenheid zijn om met vakgenoten in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en over de opgedane kennis te sparren: samen weet en kun je meer.

 

Deze sessie stonden deze vragen centraal:

  • Hoe motiveer je jouw mensen om duurzaam aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling? En hoe faciliteer je dit? 
  • Hoe krijg je de missie en visie van je organisatie doorvertaald naar de werkvloer / alle mensen?
  • Hoe zorg je voor een goede werkbeleving, voor hogere betrokkenheid en meer werkplezier?
  • Hoe creëer je bevlogen medewerkers die in hun kracht staan?
  • Hoe zorg je voor duurzaam inzetbare medewerkers?
  • Hoe kun je meer eigenaarschap stimuleren op inzetbaarheid en ontwikkeling?
  • Hoe borg je het bovenstaande?

Wil je weten hoe je eigenaarschap en regie toepast in jouw organisatie? En hoe jij je huidige medewerkers koestert door aantrekkelijk werkgeverschap te stimuleren? Schrijf je dan snel in voor deze bijzondere en waardevolle inspiratiesessie!

Eigenaarschap en regie door Nolost

Vanuit Nolost zal strategisch directeur en organisatiepsycholoog Sven Rickli jullie inspireren over eigenaarschap en regie. Op de werkvloer bij Nolost wordt hier al veel aandacht aan besteed en Sven helpt talloze andere organisaties om dit zelf ook toe te passen in hun eigen cultuur. Met zijn brede kennis en ervaring zal hij tijdens de inspiratiesessie handvatten geven vanuit de organisatiepsychologie om zelf eigenaarschap in te luiden bij eigen medewerkers en hen regie te laten nemen in jouw organisatie. Hoe pak je dit het beste aan?

Aandacht voor de mens door Coen Bertens

Coen Bertens, voormalig directeur van de Efteling, vertelt over zijn visie en zijn ervaringen met prachtige voorbeelden van o.a. de Efteling, maar ook zorginstellingen en het onderwijs. Vanuit de filosofie “Aandacht voor de mens” heeft Coen samen met het team van de Efteling in de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat de gasten van de Efteling de medewerkers buitengewoon goed (9+) beoordelen. Vanuit deze filosofie worden vandaag de dag nog steeds organisaties geholpen door medewerkers meer in hun kracht te zetten, waarbij eigenaarschap en regie een belangrijke rol speelt.

Impressie voorgaande sessies