Inspiratiesessie

Boost je kennis, netwerk en energie!

6 oktober 2022

De kracht van positieve psychologie

Wat doet positiviteit met de mens?

In de wereld waarin we leven is het erg makkelijk om negatieve gedachtes toe te laten. Denk bijvoorbeeld aan al het negatieve nieuws wat we dagelijks zien op social media. Hoe stoppen we hiermee en wat gebeurt er als we onze focus verleggen naar het positieve? De kracht van positieve psychologie is zo sterk dat het niet alleen ons als mens verbetert, maar bijvoorbeeld ook de resultaten in een organisatie. Maar hoe pas je positieve psychologie toe?

De kracht van positieve psychologie

Bij positieve psychologie is het belangrijk om vaker je manier van denken om te draaien. Bijvoorbeeld door te kijken naar oplossingen, in plaats van te focussen op problemen. Hoe pak je dit aan en hoe voorkom je dat je terugvalt in het negatief denken? Door meer positief nieuws te delen en een andere aanpak toe te passen kan deze mindset bij iedereen veranderen. We verrassen, verrijken en inspireren je er graag over!

Inspiratie, sparren én concrete adviezen

Laat je meenemen door Michiel de Gooijer, CEO van BrightVibes en Esmée van Kampen, organisatiepsycholoog bij Nolost: met hun meest waardevolle inzichten, voorbeeld casussen en tips leer je over de impact van positief nieuws en het toepassen van positieve psychologie in jouw organisatie. Ook zal er in een interactieve sessie gelegenheid zijn om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en over de opgedane kennis te sparren: samen weet en kun je immers meer.

 

Voor bestuurders, managers, leidinggevenden, HR-professionals en verandermanagers. 

6 oktober 2022

Wil je weten wat positieve psychologie met de mens doet? En hoe je een positieve cultuurverandering kan waarmaken in jouw organisatie? Schrijf je dan snel in voor deze bijzondere en waardevolle inspiratiesessie!

De impact van positief nieuws door Michiel de Gooijer

Wat gebeurt er als je alleen maar positief nieuws deelt? Hier weet Michiel de Gooijer alles over te vertellen. Met zijn organisatie BrightVibes bereikt hij heel veel mensen over de hele wereld met zijn positieve content. Michiel is de CEO & Oprichter van BrightVibes; een uniek digitaal mediabedrijf met een grote missie namelijk om de wereld duurzamer, eerlijker en gelukkiger te maken. Dit doen ze met aanstekelijke inspirerende (video) verhalen waarmee ze maandelijks wereldwijd tientallen miljoenen mensen bereiken en inspireren om zelf positief bij te dragen aan de wereld. Michiel vertelt hoe en waarom hij – na 20 jarig bij grote corporates te hebben gewerkt – zich fulltime in is gaan zetten om een positieve impact te maken. Hij laat je nadenken over de impact die wij maken met de verhalen die wij elkaar vertellen, over hoe we naar de wereld kijken en hoe dit ons handelen beïnvloedt. In deze sessie zal hij je tevens uitdagen om dieper na te denken (over je eigen gedrag); hoe ook jij iedere dag weer, ook op je werk, een verschil kan maken.

Positieve psychologie in jouw organisatie door Esmée van Kampen

Bij Nolost focussen we op de mensgerichtheid binnen organisaties en hierbij passen wij dan ook de kracht van positieve psychologie toe. We werken vanuit onze bewezen formule: ‘Feeling good. Working better.’ Maar wat zorgt ervoor dat als je je goed voelt je ook beter werkt? We zien in onze bewezen aanpak dat medewerkers beter presteren als ze zich goed voelen. De focus in organisaties ligt vaak op het negatieve; wat gaat er niet goed? Denk aan hoog verzuim of verloop. Wat als je dit omdraait en focust op wat er wel goed gaat en hoe we het negatieve juist kunnen verbeteren? Esmée van Kampen zal je hier alles over vertellen en jou meenemen in de benodigdheden voor een cultuurverandering binnen jouw organisatie. 

Voor wie is de Inspiratiesessie?

De inspiratiesessie is bedoeld voor bestuurders, managers, leidinggevenden, HR-professionals en verandermanagers in organisaties die meer willen weten over het sturen op geluk, gezondheid en gedrevenheid om medewerkers te behouden en te motiveren.

Programma - 16:30 - 20:00

 • Introductie en kennismaking
 • Sessie 1: Het effect van positief nieuws – Michiel de Gooijer
 • Sessie 2: Positieve psychologie in jouw organisatie – Esmée van Kampen
 • Interactie: Uitdagingen en best practices delen met elkaar
 • In gesprek: Plenair oplossingen en tips delen, Q&A met de experts Esmée & Michiel
 • Diner & Borrel

Na deze middag heb je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe pas je positieve psychologie toe in jouw organisatie?
 • Waarom werk je beter als je je goed voelt?
 • Wat doet positief nieuws met de mens?
 • Hoe kun jij een verschil maken op je werk?
 • Welke benodigdheden zijn er nodig voor een cultuurverandering?

Stadion Galgenwaard te Utrecht

Fysieke inspiratiesessie!

Na lange tijd is het weer mogelijk om een fysieke sessie te geven, yes! We nodigen jullie van harte uit op ons inspirerende kantoor in Stadion Galgenwaard te Utrecht.

 

Inschrijven!

Wil jij alles weten over de kracht van positieve psychologie? En wil jij impact maken in jouw organisatie door positiviteit in te zetten? Laat het ons weten door je gegevens in te vullen!

  Contactgegevens

  Bedrijfsgegevens

  Inspiratiesessie

  Ik schrijf me in voor deze inspiratiesessie Ik schrijf me samen met een collega in voor de inspiratiesessie Let op: als je ingeschreven staat voor de inspiratiesessie en je komt niet opdagen, moet je een hele lekkere taart naar Nolost opsturen!

  Neem je iemand mee? Vul hier dan de gegevens in van jouw gast(en).

  Dieetwensen

  Heb je vragen over de inspiratiesessies? Mail dan naar info@nolost.nl of neem contact op via ons contactformulier.

  Impressie voorgaande sessies