Inzetbaarheids­programma voor het Onderwijs

Het vergroten van de inzetbaarheid als oplossing voor het personeelstekort

Samen de vertaalslag maken naar jouw organisatie?

Het lerarentekort is op korte en op lange termijn een grote uitdaging voor het onderwijs. Voor de lange termijn vraagt dat een investering in het vergroten van het aantal leerkrachten. Echter, een niet te onderschatten deel van de oplossing is binnen handbereik en kan gevonden worden binnen het bestaande medewerkersbestand.

Door zowel het verzuim als het verloop binnen het onderwijs te verlagen blijft de groep inzetbare leerkrachten groter, waardoor minder medewerkers nodig zijn om de tekorten aan te vullen.

Laat hier je gegevens achter voor een kosteloos, vrijblijvend en inspirerend adviesgesprek op maat!

Datagedreven het lerarentekort te lijf

Nolost en ‘Onderwijs Maak Je Samen‘ bundelen haar kennis en ervaring over gedrag, data en onderwijs om inzicht te geven in de winst die hier te behalen is middels het inzetten van de Quickscan HR Analytics binnen het onderwijs. 

Laat een bericht achter voor meer informatie! 

Doel

Het vergroten van de inzetbaarheid van jouw medewerkers en het verkleinen van het personeelstekort.

Proces

De implementatie van een op maat gemaakt mensgericht, datagedreven en vraaggestuurd inzetbaarheidsprogramma

Resultaat

Verhoogde bevlogenheid, inzetbaarheid, en verminderd verzuim en verloop waardoor het personeelstekort wordt verkleind.

De modules

De volgende modules vormen samen een volledig inzetbaarheidsprogramma, wat zorgt voor bevlogen en inzetbare medewerkers.

Liever klein beginnen? Alle modules zijn tevens los af te nemen.

Module 1

Analytics

Een cruciale eerste stap is het begrijpen van de actuele behoeften, aandachtsgebieden en risicogroepen om zo het juiste aanbod te kunnen bepalen. Middels het gebruik van (bestaande) data krijg je de juiste inzichten die de basis vormen van de vervolgstappen. Klik hier voor de mogelijke behoefteonderzoeken en analyses. 

Module 1
Module 2

Inzetbaarheids­visie

Een herkenbare organisatieparaplu, met een duidelijke visie op de mens, aansprekende naamgeving en kernboodschap, is essentieel voor een duurzame verankering in de organisatie. Meer weten over deze module? Klik hier.

Module 2
Module 3

Programma­management

De juiste invulling, opbouw en uitrol zijn essentieel. De onderwijsorganisatie wordt begeleid bij het bepalen van de inhoud, de implementatie en het monitoren van de effectiviteit. Meer weten? Lees meer.

Module 3
Module 4

Gedrags­activatie

Een cruciaal onderdeel van het inzetbaar houden van medewerkers is het stimuleren van bewustwording en gewenst gedrag bij leidinggevenden en medewerkers, door middel van diverse online- en offline communicatie, benaderd vanuit de gedragskunde. Klik hier voor meer informatie.

Module 4
Module 5

Opleiding mensgericht leiderschap

Mensgericht leiderschap blijkt essentieel om medewerkers  inzetbaar te houden, zeker in deze complexe, versnelde ontwikkelbeweging. Deze inspirerende, ervaringsgerichte opleiding bestaat uit opleidingsdagen, intervisie en individuele coaching. Klik hier voor de uitgebreide uitleg.

Module 5
Module 6

Team­ontwikkeling

Het inzetten van unieke, inspirerende, ervaringsgerichte teamdagen en -sessies om de verbinding en het vertrouwen binnen het team te versterken en specifieke teamuitdagingen aan te pakken. Meer lezen? Klik hier.

Benieuwd naar voorbeelden? Zie unieke teamdag watertoren of teamdag cultuur.

Module 6
Module 7

Programma aanbod medewerkers

Het aanbod wordt gebaseerd op de getoetste behoeften. Mogelijke interventies zijn bijvoorbeeld inspiratiesessies, trainingen, workshops of coaching, bijvoorbeeld op gebied van samenwerken, digitaal werken, werk-privé balans of HR analytics. Er wordt ondersteund in de keuze voor de juiste interventies en trainers/coaches op basis van kwaliteit en duurzaam effect. 

Module 7

Wat levert het op?

  • Verhoogde bewustwording en gedragsverandering rondom inzetbaarheid
  • Versterkte verbinding en dialoog tussen collega’s
  • Nieuwe aangeleerde vaardigheden passend bij de ontwikkelbeweging
  • Verlaging verzuim en verloop
  • Verhoogde bevlogenheid
  • Een verminderd personeelstekort

Duur

De duur is afhankelijk van de gekozen modules en wordt altijd in overleg met de organisatie bepaald.

Tarieven

Voor onze dienstverlening gelden onze standaardtarieven

Onze dienstverlening komt in aanmerking voor diverse subsidies. Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden van jouw project?

Toepasbaar bij onderwijsorganisaties en tevens in te zetten bij organisaties in andere branches! Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder! 

kpi's meten, hr metrics, hr analytics, people analytics

Iets voor jouw organisatie?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!