Inzetbaarheids­programma voor de Zorg

Mensgericht en preventief inzetbaarheid vergroten

Samen de vertaalslag maken naar jouw organisatie?

Goede zorg voor patiënten is van cruciaal belang. De essentiële factor om kwaliteit te kunnen blijven leveren, ligt in het welzijn en de inzetbaarheid van de medewerkers. Er dreigt een groot risico op verhoogd verzuim en verloop door collectieve overbelasting.

We helpen jou het gedrag in de organisatie te begrijpen en het gewenste gedrag te stimuleren middels effectieve interventies en positieve, preventieve, mensgerichte beïnvloeding op alle organisatielagen.

Het inzetbaarheidsprogramma voor de zorg bevat verschillende modules en zorgt voor een programmatische, integrale, heldere aanpak van inzetbaarheid.

Laat hier je gegevens achter voor een kosteloos, vrijblijvend en inspirerend adviesgesprek op maat!

Doel

Het vergroten van de inzetbaarheid van jouw zorgmedewerkers en het risico op collectieve overbelasting minimaliseren

Proces

De implementatie van een op maat gemaakt mensgericht, datagedreven en vraaggestuurd inzetbaarheidsprogramma

Resultaat

Personele uitdagingen, zoals verzuim en verloop, effectief aangepakt.

Wil je direct aan de slag om de inzetbaarheid van jouw zorgmedewerkers te vergroten? Klik hier voor toegang tot dé zes sleutels voor optimale inzetbaarheid binnen jouw organisatie.

De modules

De volgende modules vormen samen een volledig inzetbaarheidsprogramma voor de zorg; een integrale, effectieve aanpak om medewerkers bevlogen en inzetbaar te houden. Liever klein beginnen? Alle modules zijn tevens los af te nemen.

Module 1

Analytics

Een cruciale eerste stap is het begrijpen van de actuele behoeften, aandachtsgebieden en risicogroepen om zo het juiste aanbod te kunnen bepalen. Klik hier voor de mogelijke behoefteonderzoeken en analyses. 

Module 1
Module 2

Inzetbaarheids­visie

Een herkenbare organisatieparaplu, met een duidelijke visie op de mens, aansprekende naamgeving en kernboodschap, is essentieel voor een duurzame verankering in de zorgorganisatie. Meer weten over deze module? Klik hier.

Module 2
Module 3

Programma­management

De juiste invulling, opbouw en uitrol zijn essentieel. De zorgorganisatie wordt begeleid bij het bepalen van de inhoud, de implementatie en het monitoren van de effectiviteit. Meer weten? Lees meer.

Module 3
Module 4

Gedrags­activatie

Een cruciaal onderdeel is het stimuleren van bewustwording en gewenst gedrag bij leidinggevenden en zorgmedewerkers, door middel van diverse online- en offline communicatie, benaderd vanuit de gedragskunde. Klik hier voor meer informatie.

Module 4
Module 5

Opleiding mensgericht leiderschap

Mensgericht leiderschap blijkt essentieel om medewerkers inzetbaar te houden. Deze inspirerende, ervaringsgerichte opleiding bestaat uit opleidingsdagen, intervisie en individuele coaching. Klik hier voor de uitgebreide uitleg.

Module 5
Module 6

Team­ontwikkeling

Het inzetten van unieke, inspirerende, ervaringsgerichte teamdagen en -sessies om de verbinding en het vertrouwen binnen het team te versterken en specifieke teamuitdagingen aan te pakken. Meer lezen? Klik hier.

Benieuwd naar voorbeelden? Zie unieke teamdag watertoren of teamdag cultuur.

Module 6
Module 7

Programma aanbod medewerkers

Het aanbod wordt gebaseerd op de getoetste behoeften van de zorgmedewerkers. Mogelijke interventies zijn bijvoorbeeld inspiratiesessies, trainingen, workshops, herstelruimten, buddysysteem, een gepersonaliseerde app of coaching. Er wordt ondersteund in de keuze voor de juiste interventies en trainers/coaches op basis van kwaliteit en duurzaam effect. 

Module 7

Wat levert het op?

  • Een herkenbaar, vraaggestuurd, duurzaam inzetbaarheidsprogramma
  • Verhoogde bewustwording en gedragsverandering rondom inzetbaarheid
  • Versterkte verbinding en dialoog tussen collega’s
  • Vermindering van collectieve overbelasting en daarmee vermindering in verloop en verzuim
  • Verhoogde bevlogenheid

Klantcasus - Meander Medisch Centrum

Wil je direct aan de slag om de inzetbaarheid van jouw zorgmedewerkers te vergroten? Klik hier voor toegang tot dé zes sleutels voor optimale inzetbaarheid binnen jouw organisatie.

Duur

De duur is afhankelijk van de gekozen modules en wordt altijd in overleg met de organisatie bepaald.

Tarieven

Voor onze dienstverlening gelden onze standaardtarieven.

Onze dienstverlening komt in aanmerking voor diverse subsidies. Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden van jouw project?

Toepasbaar bij ziekenhuizen en/of zorginstellingen vanaf 300 medewerkers, en tevens in te zetten bij organisaties in andere branches! Onze diensten zijn ook mogelijk voor minder medewerkers. Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder! 

mensgerichte teamsessies, teambuilding, teamdag

Iets voor jouw organisatie?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!