Inzetbaarheids­programma voor de Overheid

Mensgericht en preventief inzetbaarheid en wendbaarheid vergroten

Samen de vertaalslag maken naar jouw organisatie?

Een duidelijk veranderende rol voor de overheid in de samenleving. Decentralisatie, participerende burgers, complexere sociaal-maatschappelijke vraagstukken en overheidstekorten zijn belangrijke, versnelde ontwikkelingen en hier adequaat op inspelen is noodzakelijk. De essentiële factor ligt in de wendbaarheid en inzetbaarheid van de medewerkers. 

Samen optimaliseren we  de inzetbaarheid en het eigenaarschap van medewerkers door het begrijpen en stimuleren van gewenst gedrag en nieuwe vaardigheden middels effectieve interventies en positieve, preventieve, mensgerichte beïnvloeding op alle organisatielagen. Het inzetbaarheidsprogramma bevat verschillende modules en zorgt voor een programmatische, integrale, heldere aanpak van wendbaarheid en inzetbaarheid.

Laat hier je gegevens achter voor een kosteloos, vrijblijvend en inspirerend adviesgesprek op maat!

Doel

Het vergroten van de wendbaarheid en inzetbaarheid van jouw medewerkers

Proces

De implementatie van een op maat gemaakt mensgericht, datagedreven en vraaggestuurd inzetbaarheidsprogramma

Resultaat

Verhoogde bevlogenheid, inzetbaarheid en wendbaarheid, en verminderd verzuim en verloop.

Wil je direct aan de slag om de wendbaarheid en inzetbaarheid van jouw medewerkers te vergroten? Download hier dé zeven ingrediënten voor effectief leiderschap in complexe, veranderende tijden.

De modules

De volgende modules vormen samen een volledig inzetbaarheidsprogramma, wat zorgt voor bevlogen en inzetbare medewerkers.

Liever klein beginnen? Alle modules zijn tevens los af te nemen.

Module 1

Analytics

Een cruciale eerste stap is het begrijpen van de actuele behoeften, aandachtsgebieden en risicogroepen om zo het juiste aanbod te kunnen bepalen. Klik hier voor de mogelijke behoefteonderzoeken en analyses. 

Module 1
Module 2

Inzetbaarheids­visie

Een herkenbare organisatieparaplu, met een duidelijke visie op de mens, aansprekende naamgeving en kernboodschap, is essentieel voor een duurzame verankering in de organisatie. Meer weten over deze module? Klik hier.

Module 2
Module 3

Programma­management

De juiste invulling, opbouw en uitrol zijn essentieel. De overheidsorganisatie wordt begeleid bij het bepalen van de inhoud, de implementatie en het monitoren van de effectiviteit. Meer weten? Lees meer.

Module 3
Module 4

Gedrags­activatie

Een cruciaal onderdeel van het wendbaar en inzetbaar houden van medewerkers is het stimuleren van bewustwording en gewenst gedrag bij leidinggevenden en medewerkers, door middel van diverse online- en offline communicatie, benaderd vanuit de gedragskunde. Klik hier voor meer informatie.

Module 4
Module 5

Opleiding mensgericht leiderschap

Mensgericht leiderschap blijkt essentieel om medewerkers wendbaar en inzetbaar te houden, zeker in deze complexe, versnelde ontwikkelbeweging. Deze inspirerende, ervaringsgerichte opleiding bestaat uit opleidingsdagen, intervisie en individuele coaching. Klik hier voor de uitgebreide uitleg.

Module 5
Module 6

Team­ontwikkeling

Het inzetten van unieke, inspirerende, ervaringsgerichte teamdagen en -sessies om de verbinding en het vertrouwen binnen het team te versterken en specifieke teamuitdagingen aan te pakken. Meer lezen? Klik hier.

Benieuwd naar voorbeelden? Zie unieke teamdag watertoren of teamdag cultuur.

Module 6
Module 7

Programma aanbod medewerkers

Het aanbod wordt gebaseerd op de getoetste behoeften. Mogelijke interventies zijn bijvoorbeeld inspiratiesessies, trainingen, workshops of coaching, bijvoorbeeld op gebied van samenwerken, digitaal werken, werk-privé balans of HR analytics. Er wordt ondersteund in de keuze voor de juiste interventies en trainers/coaches op basis van kwaliteit en duurzaam effect. 

Module 7

Wat levert het op?

  • Verhoogde bewustwording en gedragsverandering rondom wendbaarheid en inzetbaarheid
  • Versterkte verbinding en dialoog tussen collega’s
  • Nieuwe aangeleerde vaardigheden passend bij de ontwikkelbeweging
  • Verlaging verzuim en verloop
  • Verhoogde bevlogenheid

Wil je direct aan de slag om de wendbaarheid en inzetbaarheid van jouw medewerkers te vergroten? Download hier dé zeven ingrediënten voor effectief leiderschap in complexe, veranderende tijden.

Duur

De duur is afhankelijk van de gekozen modules en wordt altijd in overleg met de organisatie bepaald.

Tarieven

Voor onze dienstverlening gelden onze standaardtarieven

Onze dienstverlening komt in aanmerking voor diverse subsidies. Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden van jouw project?

Toepasbaar bij gemeenten en/of andere overheidsinstellingen en tevens in te zetten bij organisaties in andere branches! Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder! 

mensgerichte teamsessies, teambuilding, teamdag

Iets voor jouw organisatie?

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

Laat je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op!