Bevlogenheidsmeter

Kwantitatief

Doel

De bevlogen inzetbare groep vergroten door inzicht te krijgen in de bevlogenheid, de oorzaken van bevlogenheid en de interventies die je kan inzetten om de bevlogenheid te verbeteren.

 

Werkwijze

Wij geloven in een mensgerichte en positieve aanpak. De bevlogenheidsmeter is wetenschappelijk onderbouwd en aangevuld met kennis uit onze jarenlange ervaring in de praktijk.

Activiteiten

Wij leveren een digitale, bondige vragenlijst waarin zowel de bevlogenheidssignalen als de oorzaken van bevlogenheid worden uitgevraagd. Het is ook mogelijk om thema’s op maat toe te voegen.

Oplevering

Meer bevlogen medewerkers, met als gevolg dat het verzuim daalt, je verloop mindert, de productiviteit en kwaliteit toeneemt en de klanttevredenheid verbetert!

Resultaat

Een online dashboard met inzicht in de bevlogenheid binnen de organisatie en in diverse groepen. Daarbij krijg je een advies op maat waarin duidelijk is welke stappen je moet ondernemen om de bevlogenheid te vergroten.

Deze organisaties gingen jou voor

Wat kan je verwachten?

Zoek je inzicht in manieren om je verzuim te verlagen en het verloop te verminderen? Ben jij benieuwd op welke groepen jij je interventies moet richten om de bevlogen inzetbare groep te vergroten? Wil jij inzicht in de bevlogenheid van jouw medewerkers? Dan is de bevlogenheidsmeter een snel en waardevol instrument om in te zetten!

De wijsheid zit in de organisatie zelf. Met de wetenschappelijk onderbouwde bevlogenheidsmeter wordt in een minimum aantal vragen een maximaal beeld gekregen van de huidige status van de bevlogenheid binnen jouw organisatie. Medewerkers beoordelen de belangrijkste beïnvloeders van bevlogenheid en hebben de mogelijkheid hun mening en ideeën te delen middels open vragen, wat een schat aan informatie met zich mee brengt. Onze oplevering is onder andere een online dashboard met de resultaten op bevlogenheid voor zowel de gehele organisatie als per groep (functie/locatie/dienstjaren/leeftijd/etc.). Daarbij krijg je inzicht in welke interventies nodig zijn om de bevlogenheid binnen jouw organisatie (nog meer) te vergroten!

Meer informatie?

Wij vertellen je graag meer over dit product en haar mogelijkheden, om het op maat voor jouw organisatie in te richten!

"Werken met Nolost is een feest. Vakmanschap ten top en creatief tot in de nieren. Nolost is innovatief en enthousiast en weet een organisatie als geen ander mee te krijgen en in beweging te zetten. Daarnaast onderscheidt Nolost zich door zijn vriendelijkheid en belangstelling voor de mensen waarmee ze werken. Niet eerder in mijn vele jaren als eindverantwoordelijke in organisaties heb ik met zo'n goed cultuurtransformatieproramma gewerkt."

Ben Meijering
Bestuursvoorzitter – Woonkracht10

"Nolost heeft een fantastisch product in handen welk binnen elk bedrijf, dat HRM hoog in het vaandel heeft staan, als basis zou moeten dienen om tot een win-win (medewerker en organisatie) te komen. Cultuur en gedrag zijn mijns inziens belangrijke elementen voor een succesvolle onderneming."

Mark van Rensch
HR Directeur – Toverland

"Nolost heeft voor onze organisatie een MTO afgenomen. Het was zeer prettig om met hen samen te werken; zij zijn deskundig, integer en vriendelijk. De terugkoppelingen naar onze organisatie waren professioneel, correct, duidelijk en eerlijk. Ik adviseer niet alleen het bedrijfsleven, maar ook een non profit organisatie om gebruik te maken van de kwaliteiten van Nolost, Zij weten waar zij het over hebben."

Marianne Zon
Personeelsadviseur – Idea

"Op een leuke ontspannende en interactieve manier weten zij de mensen te betrekken en veranderingen in het team in gang te zetten. Speerpunten worden benoemd en bespreekbaar gemaakt en er wordt gezocht naar de juiste manier om hier mee om te gaan. Zij weten (soms met een vleugje humor) het beste in mensen naar boven te brengen. Nolost is als serieus, toegankelijk, betrokken en hebben aandacht voor de mens achter de mens.”

Sandra Plooster
Manager KCC – Woonkracht10

"Nolost bestaat uit warme personen die steeds positief zijn. Op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen waarbij Nolost het menselijke aspect niet uit het oog verliest."

Martin van DIjke
Algemeen Directeur – Van Oers

Dit product in de praktijk

Analyses, Interventies
Een hoge werkdruk vraagt al snel om aandacht, actie en oplossingen. Maar een hoge bevlogenheid? Dat zien we graag! Hand in hand zorgen ze…
Analyses
Zeeman is een snelgroeiende Europese organisatie waarin ongeveer 8000 medewerkers zich zowel op kantoor als in de winkels dag in, dag uit inzetten voor…
  • Home
  • Samenvatting
  • Bedrijven
  • Informatie
  • Verhalen
  • Contact

Meer weten over deze dienst? Neem contact op via onderstaande gegevens

Wil je liever door ons gebeld worden? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug

Neem contact op

Vul voor meer informatie hieronder je emailadres of telefoonnummer in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Sanne Boertien

Analyse Consultant