Stress verbindt mensen

Wist je dat het alom bekende knuffelhormoon ‘Oxytocine’ ook een belangrijk stresshormoon is? Wanneer je stress ervaart gaat je hart sneller kloppen, worden je spieren gespannen en komt er ook oxytocine vrij. Psycholoog Kelly McGonigal vertelt dat oxytocine tijdens een stressreactie je motiveert om steun te zoeken bij anderen. Stress zorgt er dus voor dat je in moeilijke situaties je omringt met andere mensen die je lief hebt.
Oxytocine beschermt ook je cardiovasculaire systeem tegen negatieve gezondheidsproblemen door stress, het helpt je bloedvaten ontspannen tijdens de stress. Het mooie is dat als je onder stress daadwerkelijk contact zoekt met anderen om steun te krijgen je meer van dit hormoon aanmaakt! Je stressreactie wordt dus gezonder en je herstelt sneller van stress. Is het niet fantastisch dat stress helpt om te verbinden met anderen? Zoek elkaar op als je stress ervaart en geef steun aan mensen in je omgeving die stress ervaren.
Bekijk de TED-talk ‘How to make stress your friend’ van Kelly McGonigal hier.
Quote: Helen Keller

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Weten wat Nolost voor jou kan betekenen?

Stuur ons een berichtje of neem telefonisch contact op