Stress maakt je sterker als mens

Veel mensen zien stress als een tegenslag in het leven. Stress kan daardoor veel impact hebben op je werksituatie, privé en op je stemming. Het is goed om anders naar stress te kijken en stress als waardevol te gaan zien om vervolgens hieruit inzichten te halen voor de toekomst.
In de afgelopen week hebben we al een aantal stukjes geplaatst om je te triggeren je mindset over stress te veranderen. Stress hoeft niet negatief te zijn, stress zorgt er namelijk voor dat we kunnen presteren wanneer dit nodig is. Natuurlijk is niet alle stress positief, continu onder stress staan is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Daarom is het van belang om zelf herstelmomenten te creëren om zo je lichaam en geest rust te gunnen. Het juiste ritme tussen stresspieken en stressdalen zorgt ervoor dat we kunnen presteren en kunnen groeien. Het doorkomen van een stressvolle situatie zorgt ervoor dat je je als mens ontwikkelt en dat een soortgelijke situatie in de toekomst je makkelijker afgaat. Stress heeft ook een sociaal component. Stress zorgt door de aanmaak van het hormoon oxytocine ervoor dat we elkaar willen opzoeken. Het mooie is ook dat je sneller herstelt van stress wanneer je met anderen verbindt.
Stressvolle situaties leveren een rijkdom aan inzichten op die je kan toepassen in je leven waardoor je een gelukkiger mens kan worden. Wij als mens leren het meest van stressvolle situaties. Je leert meer over jezelf of je omgeving door te reflecteren op stressvolle situaties dan te reflecteren op alledaagse of ontspannen situaties. Door uit je comfortzone te stappen kan je veel stress ervaren maar ben je achteraf een ervaring rijker en een sterker mens.
Iedereen ervaart stress, je bent niet alleen hierin. Het enige verschil is hoe je met stress omgaat. Probeer de volgende keer dat je in een stressvolle situatie zit dus te denken aan de positieve kanten van stress zodat je stressvolle situaties niet altijd uit de weg hoeft te gaan en een topprestatie kan leveren!
 

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Weten wat Nolost voor jou kan betekenen?

Stuur ons een berichtje of neem telefonisch contact op