Stress is hartstikke goed!

Wist je dat stress fantastisch is? We hebben stress nodig om gedreven, gelukkig en gezond te zijn en te blijven. Stress ansich is niet de vijand! Jouw opvatting over stress en de invloed van stress op je gezondheid is wel van belang. Uit het 8-jarige onderzoek van Keller komt naar voren dat het ervaren van stress EN de overtuiging dat stress je gezondheid negatief beïnvloedt gerelateerd is aan een verhoogde kans op gezondheidsproblemen en zelfs overlijden.
Kortom, omarm stress en zie stress niet als iets negatiefs. Stress zorgt ervoor dat we kunnen presteren wanneer dit nodig is. De verhoogde hartslag, versnelde adem en gespannen spieren interpreteren wij vaak als angst, onzekerheid of als zenuwen terwijl je lichaam zich eigenlijk klaar maakt voor actie en je juist meer energie en kracht geeft om met de  situatie om te kunnen gaan. Vertrouw op je lichaam wanneer je stress ervaart. Je lichaam maakt zich klaar om succesvol te handelen in de situatie waarin je terecht bent gekomen. Je lichaam activeert je om een topprestatie te leveren!
Keller, A., Litzelman, K., Wisk, L. E., Maddox, T., Cheng, E. R., Creswell, P. D., & Witt, W. P. (2011). Does the perception that stress affects health matter? The association with health and mortality. Health psychology : official journal of the Division of Health Psychology, American Psychological Association, 31(5), 677-84.
Image credit: Amazon

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Weten wat Nolost voor jou kan betekenen?

Stuur ons een berichtje of neem telefonisch contact op