Nolost bestaat 15 jaar!

Ga met ons mee door de tijd heen

Wat zijn we trots!

De tijd is voorbij gevlogen en we zijn super trots op de groei van Nolost in de afgelopen 15 jaar. Ben jij benieuwd waar we zijn begonnen en hoe we zijn gevormd tot wat Nolost nu is? Vlieg met ons mee door onze tijdlijn!

Van toen naar nu

2007

“Quality of life Development Company” (QOLD)

Op deze wetenschappelijk bodem in het zuiden van Nederland werd de basis gelegd voor Nolost, waarin de motivatie en bevlogenheid van medewerkers in organisaties (Organisational Motivation Model) centraal stonden. Sven Rickli start QOLD in dit jaar.
2007
2008

Nieuwe medewerkers-onderzoek

De opleveringen van het nieuwe medewerkersonderzoek gaan als een trein. Er is veel interesse naar deze nieuwe manier van aandacht voor je medewerkers.  

2008
2009

Ontmoeting Sven en Chris

Tijdens een wintersport ontmoeten Sven en Chris elkaar. Vanaf toen begon het balletje te rollen! In dit jaar werd in het hart van Breda het bedrijf opgebouwd vanuit liefde voor de mens in organisaties, waarin kwaliteit van leven en productiviteit op het werk (Feeling Good, Working Better) centraal stonden.

2009
2010

Nolost Capital

Het bedrijf Nolost Capital (a quality of life development company) wordt opgericht. In dit jaar werd onder anderen een kennisboots over organisatiepsychologie gegeven aan Nyenrode.
2010
2011

Kantoor Oisterwijk: De Leijhof

In het voormalige Rustoord is het eerste kantoor van Nolost Capital een feit. De eerste groep partners (Scientific Behavior Analyst opleiding) is door Nolost Capital geaccrediteerd, nog 14 in totaal zullen volgen.

2011
2012

Nolost software

Steeds vaker bezochten Sven en Chris het pittoreske stamcafé (om de brug tussen Breda en Utrecht te dichten) voor strategische overleggen, waarin de verbinding tussen mensen centraal stond. De Nolost Onderzoek, Analyse en Dashboard Software wordt in dit jaar gebouwd.

2012
2013

Smile & Squeeze

Het eerste boek Smile & Squeeze (over het dualisme van zelfsturing en aansturing) is een feit. Daarnaast wordt de Nolost software gelanceerd en is het een groot succes!

2013
2014

Het grote geluksmanagement

Een mooie kans pakt goed uit: de publicatie in People Business over het grote geluksmanagement is razend populair. 

2014
2015

De School & Silicon Valley

Het team verhuist naar het centrum van Nederland in een prachtig voormalige onderwijslocatie, om vanuit daar de positie als marktleider in mensgerichtheid te verstevigen, waarin mensenkennis en mensenkunde centraal stonden. De School is een heerlijke werkplek met Happy Socks!

Daarnaast is er onderzoek gedaan in Silicon Valley naar de nieuwe HR wereld bij onder anderen Google, FaceBook, Tesla & Apple. 

2015
2016

Mooie projecten

Geweldige projecten stapelen zich op, zoals met Transavia en KLM. Dit jaar wordt afgesloten met teamuitje in ons strandhuisje. Om vanuit een open mindset te kunnen denken over waar de toekomst van de nieuwe HR wereld naar toe gaat, waarin de menselijke revolutie centraal stond.

2016
2017

Kantoor Galgenwaard + Watertoren​

Met onze vrienden van EnergyPlatform creëerden we het meeste inspirerende kantoor van de toekomst in het Utrecht stadion, waar welzijn en prestaties van mensen centraal staan.

Ook kochten we het belangrijkste cultureel erfgoed in de kop van Nederland, een watertoren, als onze event- en trainingslocatie, waarin cultuur en leiderschap centraal staan.

 

2017
2018

People Analytics

Er is steeds meer interesse in verdieping over in People Analytics. Het wordt groots in Nederland en Chris geeft hier meerdere lezingen over in dit jaar.

2018
2019

Nolost

Nolost Group BV wordt bij de notaris uitgebreid met Nolost Value BV en later met Nolost Capital BV. Ook is de rebranding van Nolost Capital doorgevoerd naar Nolost. In dit jaar zijn de Mens Centraal foto’s gemaakt die nu op de site te zien zijn! Een verkleedfeestje kon daarnaast natuurlijk niet ontbreken 😉

2019
2020

Van schrik naar kans

Ook voor ons was corona even schakelen, maar we hebben er alles uitgehaald. We zijn nog hechter geworden met elkaar en alles wat nog kan gaan omarmen, waardoor we de groei door hebben kunnen zetten. Temidden van de zorgboerderij met Alpaca’s hadden we een mooie teamsessie, waarin we de verdere basis hebben gelegd om te koesteren en meer maatschappelijke impact te maken.

2020
2021

Sterker mét corona

Juist in de crisistijd is gebleken hoe belangrijk onze dienstverlening is en hebben we in 2021 de Nolost Family enorm uitgebreid. Tijdens onze teamdag bij onze People Partner de Efteling zijn we als team nog meer verbonden en verrijkt!
2021
2022

Blijvend koesteren, momentum pakken en meer impact maken

Dit jaar gaan we door met al het moois waar we mee bezig zijn. We blijven koesteren, geven aandacht aan mooie momenten met elkaar en zullen nog meer impact maken voor alle prachtige en mensgerichte organisaties waar we voor werken.
2022
De toekomst

Wat zal de toekomst brengen?

Wat we zeker weten is dat we in de toekomst de menselijke revolutie zullen ontketenen! En dat we niet alleen ouder, maar ook nog wijzer zullen worden 😉
De toekomst

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Wij vertellen graag meer over onze visie, projecten en klantverhalen!